Dordrecht, Netherlands

Het weer van vandaag: gure dag met buien

Vandaag wordt een gure dag met in de loop van de dag enkele buien vanuit het noordwesten. Dat kunnen lokaal ook flinke buien zijn met kans op hagel en onweer.
Alexander Eleveld | 5 januari 2022 10:44 | Aangepast op 5 januari 2022 10:44
Tevens kan bij de buien de wind soms flink uithalen met windstoten. Tussen de buien door en voor de buien uit zou een glimp van de zon te zien kunnen zijn. Verder staat er veel wind vandaag uit het noordwesten die matig tot vrij krachtig is boven land, kracht 4 of 5 en tot krachtig of hard aan zee, kracht 6 of 7. Vanavond wordt het droger en neemt ook de wind in kracht af. Vannacht volgen er enkele opklaringen en blijft het overal droog. Met temperaturen dalend naar het vriespunt in het oosten van de regio en 4 graden langs de kust wordt het een frisse nacht.

Morgen volgt een vrij aardige dag met bewolking maar ook ruimte voor de zon. Overdag lijkt het meest droog te blijven en doordat er slechts een matige wind staat uit het zuidwesten kan het best prettig aanvoelen in de zon. De temperatuur komt morgenmiddag uit rond de 6 graden en dat is normaal voor de tijd van het jaar. In de avond volgt dan weer regen vanuit het westen.

Vooruitzichten
Morgen is een aardige dag en blijft het tot de avond droog. Vrijdag valt er slechts een enkele bui. Vanaf het weekend wordt het sterk wisselvallig met mogelijk vrij veel regen en neemt ook de wind flink in kracht toe met op zaterdag mogelijk ook zware windstoten. De temperaturen liggen rond de normaal voor de tijd van het jaar.Tussen 1-10 januari: maximum 6,5 graden, minimum 1,6 graden. Neerslag 23,8 mm.

Dit artikel verscheen ook bij onze mediapartner Rijnmond

Lees meer over:

weerbericht|

Meest gelezen

Lees ook

Het weer van vandaag: wisselend bewolkt en mogelijk een buitje

Vandaag is het wisselend bewolkt en vanochtend kan er lokaal nog een lichte regenbui voorkomen. In d...