Dordrecht, Netherlands

Hier worden binnenkort 71 duurzame sociale huurwoningen gebouwd in Crabbehof

Ondertekening van de aanneemovereenkomst Frank van der Goesstraat door Johan Krijgsman, algemeen directeur van Waal (l) en Tomas Schütz (r), manager Vastgoedontwikkeling & Realisatie Woonbron Foto: Erno Wientjens
Woningcorporatie Woonbron en aannemer Waal gaan 71 nieuwbouwappartementen realiseren aan de Frank van der Goesstraat in de wijk Crabbehof in Dordrecht. Met het tekenen van de aanneemovereenkomst op 5 februari gaven zij het startsein voor de bouw.
Marjolein Vos | 7 februari 2024 10:15 | Aangepast op 7 februari 2024 10:15
De vraag naar sociale huurwoningen, ook in Dordrecht, is ongekend groot, laten de partijen weten. Woonbron wil de woningvoorraad graag uitbreiden door nieuwe huurwoningen te bouwen en zo een fijn thuis te bieden voor woningzoekenden.

Betaalbaar en toekomstbestendig
Dit project bestaat uit een gebouw met 4 verdiepingen met daarin 40 appartementen en een gebouw met 3 verdiepingen en daarin 31 appartementen. “Qua uitstraling sluiten de betaalbare en toekomstbestendige gebouwen mooi aan bij de naastgelegen appartementen aan de W.H. Vliegenstraat, die Woonbron in 2023 opleverde”, zegt Tomas Schütz, manager Vastgoedontwikkeling & Realisatie bij Woonbron: “Het geeft een goede impuls aan dit deel van Crabbehof.”

In Dordrecht worden op dit moment meer sociale huurwoningen gebouwd. En dat is nodig ook, want de provincie Zuid-Holland heeft besloten dat twee derde van de huizen bij nieuwbouwprojecten moet bestaan uit goedkope woningen. Wethouder Heijkoop ziet voor onze stad dan ook geen problemen om aan deze richtlijn te voldoen.


Duurzaam en snel bouwen
De gebouwen worden aangesloten op het warmtenet van HVC en krijgen op de daken waterbuffering, mos-sedum voor de biodiversiteit en koeling en zonnepanelen.

Daarnaast kunnen de woningen redelijk snel worden opgeleverd. De bouw begint in de eerste helft van 2024 en moet eind 2025 klaar zijn. De woningen worden ontwikkeld vanuit het WoonSlim concept van aannemer Waal. Vanuit dit concept worden betaalbare woningen met een hoge kwaliteit gerealiseerd welke aansluiten op iedere architectuurstijl en daarmee overal toepasbaar zijn. Omdat de plattegronden en technische oplossingen al vooraf zijn uitgedacht, wordt onder andere veel tijd gewonnen in het ontwerpproces. “De benodigde vergunningen voor de 71 woningen konden hierdoor in hele korte tijd worden aangevraagd waardoor er eerder gestart kan worden met de bouw”, laten de partijen weten.

In september werden in het Land van Valk bijna 50 sociale huurwoningen opgeleverd. Bekijk hieronder onze reportage.

Lees ook

Te weinig plekken voor statushouders door krapte op woningmarkt

In totaal kregen 197 statushouders vorig jaar een woning toegewezen in Dordrecht. Dat zijn er 44 min...

Nieuwe eisen aan woningbouwplannen hebben weinig gevolgen voor Dordrecht

De provincie Zuid-Holland heeft besloten dat twee derde van de huizen bij nieuwbouwprojecten moet be...

3000 tot 4000 nieuwe woningen in nieuwe stadswijk Maasterras stap dichterbij

Een autoluwe, groene wijk, waar wonen en werken samenkomen. En dat dichtbij de binnenstad en vlakbij...

Van bruut betonnen kantoorkolos naar woongebouw: regiokantoor in de race voor Puienprijs

Welke opgeknapte pui is de mooiste van Dordrecht? Die vraag staat centraal bij de Dordtse Puienprijs...

Bijna vijftig nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd in Land van Valk

In het Reeland, aan de Poelwijckstraat en de Oudelandstraat, zijn sinds 2019 ruim vijftig woningen g...

CDA lijsttrekker Bontenbal bezoekt sociale dienst Drechtsteden

De nieuwe fractievoorzitter in de Tweede Kamer van het CDA was maandag in Dordrecht. Henri Bontenbal...