Dordrecht, Netherlands

Hongerig FC Dordrecht op drempel play-offs: 'Tot het kan, gaan we voor plek twee'

FC Dordrecht in actie in De Vliert Corrado Francke
FC Dordrecht kan deelname aan de play-offs bijna niet meer mislopen. De komende weken kan de ploeg een ticket voor de nacompetitie veiligstellen, al is er in de selectie en staf honger naar meer. "Tot het kan, gaan we voor de tweede plek", aldus een vastberaden trainer Michele Santoni.
Corrado Francke | 2 april 2024 13:37 | Aangepast op 2 april 2024 13:37
Door de 0-3 zege bij FC Den Bosch afgelopen vrijdag, waarin een hoofdrol was weggelegd voor Shiloh 't Zand en Dylan Mbayo, steeg FC Dordrecht naar de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. "Één of twee punten zou statistisch gezien voldoende moeten zijn voor een play-offplek, maar daar neem ik geen genoegen mee", benadrukt Santoni, die wil dat zijn ploeg de nummers twee en drie, Roda JC en FC Groningen, op de hielen blijft zitten.

Gedrevenheid
In Brabant gingen de eerste veertig minuten niet bepaald makkelijk, maar toen de ban eenmaal gebroken was werd de voorsprong snel uitgebouwd. "Het is niet zo'n slechte ploeg zoals de statistieken doen vermoeden", zegt de Italiaanse hoofdtrainer na afloop. "Ik was heel nieuwsgierig of we de gedrevenheid en hongerigheid konden volhouden en dat hebben we fantastisch gedaan."

Ook Mbayo, die zijn tweede competitietreffer in het Dordt-shirt maakte, zag dat het in het begin 'helemaal niet makkelijk' was voor zijn ploeg. "We moesten vooral rustig blijven", vertelt de Belg. "De vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven waren we te veel aan het forceren, nu bleven we kalm. Uiteindelijk lukte dat en bleef het maar gaan."

Vreugdebier
Een smetje op de wedstrijd was 'vreugdebier' uit het uitvak na de 0-3, waarna het spel ruim tien minuten werd stilgelegd. "Ze moeten zeker genieten, want het is niet vanzelfsprekend dat er 350 mensen naar Den Bosch komen, maar ze moeten het wel slimmer doen door hun biertje op te drinken en niet op het veld te gooien", reageert Santoni.

De 'daders' waren vrijdagavond niet gevonden. Inmiddels zijn er wel één of meerdere daders in beeld. Omdat het onderzoek nog niet afgerond is, kan FC Dordrecht er verder nog niets over kwijt. Normaal gesproken wordt het biergooien bestraft met een stadionverbod. Hoe lang, is afhankelijk van de situatie en een gesprek met een vertegenwoordiger van de club.

Play-offdata
Als FC Dordrecht daadwerkelijk mee mag doen aan de play-offs, is de speeldata afhankelijk van de eindrangschikking. Als de club vierde, vijfde, zesde of zevende wordt, staat op 14 en 18 mei de eerste ronde op de planning. Bij een derde of achtste plek is dat 13 en 17 mei. Virtueel is NAC Breda de tegenstander, maar de komende weken kan daar nog van alles in veranderen.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...

FC Dordrecht knokt zich langs De Graafschap en verlengt knappe reeks

FC Dordrecht vocht zich vrijdagavond naar een nipte, maar terechte overwinning op De Graafschap: 2-1...

FC Dordrecht: geen frikandellenshirt, wel een frikandel spe-sjaal

Het frikandellenshirt waarmee FC Dordrecht fans voor de gek hield, krijgt een vervolg. Het shirt is ...