Dordrecht, Netherlands

Hugo de Jonge bezoekt bedrijventerrein Distripark: ‘Oog voor omgeving en duurzaamheid’

Bedrijventerreinen zoals het Dordtse Distripark dienen een groot maatschappelijk en economisch belang. Overheden moeten bij de (her)ontwikkeling van dit soort terreinen oog hebben voor leefbaarheid en kwaliteit, de samenhang met de stad en verduurzaming. Dat was de gezamenlijke conclusie van wethouder Chris van Benschop en demissionair minister Hugo de Jonge tijdens een werkbezoek aan Distripark. 
Redactie RTV Dordrecht | 13 februari 2024 09:37 | Aangepast op 13 februari 2024 09:37
Van Benschop (wethouder Economie) en Burggraaf (wethouder Maritieme maakindustrie) ontvingen De Jonge afgelopen maandag op het Distripark in Dordrecht. Het bedrijventerrein ligt in het meest zuidelijk gelegen deel van de Westelijke Dordtse Oever.
De wethouders en de minister, bezochten de bedrijven DHL op Distripark en Wisman transport op het bedrijventerrein Dordtse Kil I. Zij lieten zien welke resultaten er op DistriPark gerealiseerd zijn en waarin dit bedrijventerrein zich onderscheid van anderen. Tijdens het bezoek op Dordtse Kil I lag de focus op de noodzaak om ook in te zetten op verbetering van verouderde werklocaties en op welke manier de gemeente dit aanpakt en hierin investeert.

Op het bedrijfsterrein Distripark zet de gemeente Dordrecht zich in voor de ontwikkeling van een duurzaam en groen bedrijventerrein en het faciliteren van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gemeente zet ook in op werkgevers die een bijdrage leveren aan onze lokale en regionale arbeidsmarkt en in samenwerking met de gemeente een bijdrage willen leveren aan verschillende soorten banen en persoonlijke groei van onze inwoners, laat een woordvoerder weten.

Demissionair minister Hugo de Jonge was te spreken over de Dordtse aanpak. "Hier zijn grootschalige logistieke bedrijven met oog voor de omgeving en duurzaamheid geplaatst, en wordt een oud bedrijventerrein nieuw leven in geblazen. Een goed voorbeeld hoe bedrijventerreinen op een mooie manier worden vormgegeven."
Ruimte voor banen
Gemeente Dordrecht richt zich vanwege de schaarste naar ruimte ook op het beter benutten van de bestaande bedrijfsterreinen. Met het programma Ruimte voor Banen investeert Dordrecht in het creëren van ruimte voor nieuwe bedrijven en het verbeteren van het vestigingsklimaat en de uitstraling van terreinen. Dit draagt bij aan een goed draaiende economie, goede kwaliteit van banen en voldoende en verschillende soorten werk. Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-west is een onderdeel van dit programma. Op dit terrein is sprake van verouderd vastgoed en overlast in de openbare ruimte omdat bedrijven gegroeid zijn en te weinig plek beschikbaar is om uit te breiden. Door te investeren in de aankoop en sloop van verouderd vastgoed en het faciliteren van bedrijfsverplaatsingen, komt ruimte beschikbaar voor nieuwe werkgelegenheid. Ook wordt op dit terrein geïnvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en verduurzaming.

"Het bezoek van de minister was een mooie gelegenheid om te laten zien dat we met het verbeteren van bedrijventerreinen niet alleen bezig zijn met het attractiever maken van de panden en de omgeving”, laat wethouder Van Benschop weten. “We vinden het net zo belangrijk dat we daarnaast ook werkgevers die een positieve bijdrage leveren aan onze stad en regio onder andere door middel van goed werkgeverschap, een verscheidenheid in banen en duurzaamheid kunnen vestigen. Het bezoek van de minister was een mooie blijk van waardering voor al het werk dat we als gemeente samen met ondernemers al hebben verricht."

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Groen licht voor azc op Distripark, gemeente komt met veiligheidsplan

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is akkoord met de door de gemeente voorgestelde plek v...

Honderden asielzoekers op Dordts bedrijventerrein: gemeente wacht flinke uitdaging

Wie de beoogde locatie voor het asielzoekerscentrum in Dordrecht opzoekt, valt op dat de plek ver bu...

Gemeente ziet in Distripark geschikte plek voor opvang vijfhonderd asielzoekers

Een kavel op het bedrijventerrein Distripark is volgens het gemeentebestuur van Dordrecht de ideale ...

Wordt deze 'Energy Hub' tankstation 2.0?

Er is langs de A16 begonnen aan een 'nieuw soort tankstation' aldus wethouder Chris van Benschop. De...

Beter afval scheiden op Dordtse Kil 3

Niet meer al het afval in een bak. Dat is het idee achter de pilot afvalscheiding waaraan een groot ...

Minister De Jonge bezoekt Dordrecht: 'Een goed voorbeeld van snel veel woningen bouwen'

Minister Hugo de Jonge was woensdagmiddag in Dordrecht om te kijken naar onder andere de plannen voo...