Dordrecht, Netherlands

Iedere wijk zijn eigen warme ontmoetingsplek in Dordt

Dordtenaren hoeven deze winter niet te koukleumen. In elke wijk zijn er warme ontmoetingsplekken in buurthuizen.
Marie Frenay | 18 november 2022 09:30 | Aangepast op 17 november 2022 16:25
Dordtenaren die vanwege de hoge energierekening hun verwarming dicht hebben gedraaid kunnen zeven dagen in de week terecht bij warme ontmoetingsplekken. Op deze manier hoeven zij niet hele dagen in de kou door te brengen.

Locaties
Deze locatie zijn van 9.00 tot 22.00 uur geopend en voorzien van koffie en thee. Bij sommige buurthuizen worden zelfs extra activiteiten georganiseerd. Momenteel kunnen Dordtenaren terecht bij deze locaties: de Admiraal in Wielwijk, de Koloriet in Krispijn, de Stoof in Crabbehof, de Stadsbibliotheek in de binnenstad, de Wijkhaven in de Staart en het Cultureel Centrum in Sterrenburg. De locaties in Stadspolders en Dubbeldam volgen binnenkort. De lijst met warme ontmoetingsplekken wordt steeds bijgewerkt en is te vinden op www.dordrecht.nl/warmeplekken.

Toegankelijk
De warme ontmoetingsplekken zijn toegankelijk voor iedereen volgens wethouder Chris van Benschop: “Maar je kunt hier ook je buurtgenoten ontmoeten en een kop koffie drinken. Er is voor iedereen een warme plek in de stad.”

Het project wordt niet alleen ondersteund door de gemeente Contour de Twern, de bibliotheek, Samen Dordt en de gemeente werken samen om warme plekken te maken voor de stadsbewoners. In de toekomst kan het zijn dat er meer organisatie een handje gaan meehelpen.

Lees meer over:

warme ontmoetingsplek|

Lees ook

Thuis te koud? Ga naar de bibliotheek

Steeds meer mensen komen in de problemen door de hoge energieprijzen. Wie wat wil besparen door thui...

Wethouders koken voor Wielwijkers in De Admiraal: ‘Er ontstaan mooie gesprekken’

Je kunt er terecht als je behoefte hebt aan wat gezelschap of een praatje, maar ook voor een warme m...