Dordrecht, Netherlands

Illegale bingo in Dordrecht opgerold; 200 spelers aangetroffen

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft afgelopen vrijdagavond in Dordrecht een illegale bingo opgerold. De bingo werd georganiseerd door een organisatie waar de Ksa al eerder tegen heeft opgetreden. Bij het evenement waren zo'n 200 bezoekers aanwezig, waaronder enkele minderjarigen. De acht leden van de organisatie riskeren een hoge boete.
Redactie RTV Dordrecht | 17 november 2023 08:30 | Aangepast op 16 november 2023 17:41
De inspecteurs van de Kansspelautoriteit waren op basis van groepsapps en andere informatie op sociale media achter het tijdstip en de locatie van de illegale bijeenkomst gekomen. In samenwerking met de gemeente Dordrecht en de politie werd een inval gedaan. De Ksa wilde niet zeggen waar de illegale bingo plaatsvond.

Er werden in totaal zo’n 200 mensen en een flinke hoeveelheid prijzen aangetroffen en in beslag genomen. Het ging daarbij om zaken als dure merkkleding, schoenen en tassen. De waarde van deze spullen liep volgens een woordvoerder van de Ksa in de duizenden euro’s.

De 200 aanwezige bingospelers werden gemaand naar huis te gaan. Voor bingo's geldt dat deelname aan een illegale bingo in principe ook strafbaar is, en dat minderjarigen sowieso niet mee mogen doen. Organisatoren van illegale loterijen en bingo's riskeren daarnaast een hoge boete. Dat geldt ook voor de acht mensen die tot de organisatie van de illegale bijeenkomst worden gerekend. Zij worden volgens de woordvoerder van de Ksa wel vervolgd.

De Dordtse Queens
De Ksa kreeg eerder melding van een organisatie die illegale bingo's opzet, de 'Dordtse Queens'. Via eigen pagina's op Facebook werd voor de bingo's reclame gemaakt. Na een melding door de Ksa bij Facebook werden deze pagina's offline gehaald. Bij vervolgonderzoek door de Ksa bleek de organisatie op nieuwe pagina's door te gaan met het reclame maken voor en organiseren van illegale bingo's.

Het organiseren van bingo's op locatie is in Nederland onder strenge voorwaarden toegestaan. Zo mag een bingo in besloten kring zonder vergunning worden georganiseerd (bijvoorbeeld in een vriendenkring of verzorgingshuis). Ook verenigingen kunnen een bingo organiseren, mits deze voor een goed doel is en de prijzen een maximale waarde van €1550 hebben. Voor dit soort bingo's kan een vergunning worden aan gevraagd bij de gemeente.

Lees ook

Dode spelmomenten doen FC Dordrecht de das om bij VVV-Venlo (3-1)

Er gaat dit seizoen een hoop goed bij FC Dordrecht, maar het verdedigen van vrije trappen en hoeksch...

Zaterdag in Studio De Witt: egelopvang, Maasterras en een 66-jarige Wereldkampioen Bodybuilden

Ook deze zaterdag 9 december passeren weer allerlei onderwerpen de revue in Studio De Witt. Van Amer...

Deze vrijdag op TV Dordrecht: Op pad met Ad over een regering met de PVV en Geert Wilders

Het is inmiddels alweer ruim twee weken geleden dat de Nederlandse kiezers massaal op Geert Wilders ...

Dit zijn de winnaars van de Dordtse Vrijwilligersprijzen 2023

Kunstmin was donderdagavond het decor voor de uitreiking van de Dordtse Vrijwilligersprijzen. De org...

Egelopvang Papendrecht zit voller dan ooit: 'Dit is echt zorgwekkend'

Het is drukker dan ooit bij de enige egelopvang in onze regio. De toestroom van verzwakte egels is m...

Hele dag geen sprinters tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe door wisselstoring

Er rijden vrijdag de hele dag geen sprinters tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Dat komt door een wis...