Dordrecht, Netherlands

Is Dordrecht klaar voor de toekomst?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekamp op zoek naar het antwoord op de vraag of het gezegde ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ nog wel klopt. In de laatste aflevering wordt er gekeken of de stad wel toekomstbestendig is.
Dennis Koorevaar | Stephanie Roggekamp | 18 november 2022 18:00 | Aangepast op 18 november 2022 12:29
Als het aan de mensen op straat ligt kan er ook nog wel het een en het ander beter in de stad. Zo wordt de woningbouw genoemd, "maar dat is een landelijke kwestie," wordt gezegd. Waar de gemeente zelf wel invloed op heeft is de bereikbaarheid van de stad en de toegankelijkheid van bepaalde winkels. "Voornamelijk voor ouderen in een rolstoel bijvoorbeeld," geeft een voorbijganger aan.

Ook inwoners uit de omliggende gemeenten komen vaak in Dordrecht. Zo treffen we een meneer uit Papendrecht die regelmatig in de binnenstad te vinden is. "Ik vind Dordrecht knusser dan Papendrecht. Ik kom hier graag."

'Bokito-gedrag'
Als het aan burgemeester Wouter Kolff ligt hebben de buurgemeenten er baat bij als het met Dordrecht goed gaat. "Dat betekend dat we wat meer dan voorheen meer ons zelfstandig op de kaart zetten. Ook in Den Haag. Dat we meer naar voren stappen en zeggen: 'we hebben een mooie regio om ons heen en samen zijn we sterk'."

Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing: "Onbescheidenheid past niet bij Dordrecht, dus we moeten vooral niet borstklopperig gaan doen. Geen bokito-gedrag gaan vertonen. Maar er zijn wel heel veel dingen om trots op te zijn. Dus iets minder bescheiden mag wel."

Ieder heeft zo zijn eigen belang voor de stad. Ferry de Klerk van café/restaurant Merz zou bijvoorbeeld graag zien dat er tijdens lunchtijd gratis geparkeerd mag worden in de binnenstad. "Zo trek je een stuk meer mensen die van buiten de binnenstad of van buiten de stad komen."

En of we nu dus trots kunnen zijn op Dordrecht en wat er nog beter kan aan de stad de komende jaren zie je in de laatste aflevering. Ook hoor je waar de uitspraak 'Hoe dichter bij Dordt' vandaan komt.

Kijk hier naar de vierde en laatste aflevering van 'Hoe dichter bij Dordt...'

Lees meer over:

Hoe Dichter Bij Dordt...|

Lees ook

Nieuw op RTV Dordrecht: 'Hoe Dichter bij Dordt...'

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Toch? Dat is de leus die iedereen, zelfs buiten Dordrec...

Hoe staat het ervoor met de binnenstad en wat kan er beter?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekam...

Hoe staat het ervoor met de leefbaarheid in andere Dordtse wijken?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggeka...

Wat is er terug te zien van de ontwikkelingen in de stad?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekam...