Dordrecht, Netherlands

Jong Jubal viert feest met jeugdtaptoe

Geen voetbal, maar tromgeroffel en trompetgeschal zaterdagavond op het veld van voetbalclub Oranje Wit. Daar stond Jubal namelijk stil bij het 90-jarig bestaan van de jeugdafdeling van het bekende Dordtse Drum & Buglecorps. “We hebben met elkaar een leuk feestje gevierd,” zegt voorzitter Monique Wassink.
Marjolein Vos | 21 september 2022 09:17 | Aangepast op 21 september 2022 09:17
Het feest werd niet alleen gevierd: voor het jubileum had Jong Jubal collega-korpsen uit het hele land uitgenodigd. Met elkaar hielden ze een zogenoemde taptoe, waar de clubs zich van hun beste kant lieten zien. “Allemaal hoogtepunten,” volgens Wassink, die maar wat trots is op ‘haar’ club. “Maar ik kan dit natuurlijk niet alleen doen.” En daarmee doelt ze op de tientalle vrijwilligers die de leden bijstaan, als ze thuis in Dordrecht oefenen of in Nederland of zelfs het buitenland optreden. Bijvoorbeeld door nieuwe kostuums voor ze te maken, die zaterdag voor het eerst getoond werden. “Sandra is een van de kartrekkers daarvan. Die heeft dag en nacht achter de naaimachine gezeten en meegeholpen met het ontwerpen. En dat heeft geresulteerd in zo’n fantastisch mooi uniform”, legt Wassink uit.

“En om alle instrumenten hierheen te krijgen, hebben we een materiaalploeg en daar heeft Daan heel veel werk voor verzet. Als straks iedereen naar huis gaat, moeten de instrumenten terug naar het clubhuis.” Om ze te bedanken voor hun inzet kregen Sandra en Daan dit weekend allebei een orkonde en een bloemetje overhandigd uit naam van het korps.

Jong Jubal had nog een bijzondere verrassing in petto voor de toeschouwers. Benieuwd wat dat was? Bekijk hier de reportage.


Lees meer over:

Jubal|

Meest gelezen

Fietser omgekomen bij ongeluk op Oranjelaan

Marjolein Vos | 1 dec 2022 10:40

Lees ook

Dordtse Evy (20) naar Amerika: 'Trainen in veertig graden en de gehele dag doorgaan'

Het is Evy Metsemakers haar grote droom: trainen bij een Amerikaans-corps (Carolina Crown) voor een ...

Muzikale workshops voor leerlingen van CBS Johan Friso

Afgelopen maandag stond helemaal in het teken van muziek op basisschool Johan Friso. Van drummen to...

Dordtse muziek weerklinkt door Italiaanse straten

In de straten van Italië weerklonk Dordtse muziek dankzij het Jubal drum & bugle corps uit Dordrech...

Tot het einde gaan in Amerika, Evy ging ervoor

"Geweldig leuk, maar ik heb me er zelf doorheen gesleept", lacht de Dordtse Evy als ze terug kijkt o...