Dordrecht, Netherlands

Joop (86) geen Amateurscheidsrechter van het Jaar

Jammer, maar helaas: de Dordtse arbiter Joop is niet in de prijzen gevallen bij de verkiezing Amateurscheidsrechter van het Jaar. Joop kwam in november in het nieuws toen hij eind vorig jaar zijn 3200ste wedstrijd floot.
Marjolein Vos | 8 januari 2024 16:03 | Aangepast op 8 januari 2024 16:03
De Dordtse scheidsrechter was genomineerd voor de verkiezing die voor de tweede keer werd gehouden door de KNVB en ARAG. Zowel in de categorie KNVB-scheidsrechter als in de categorie Verenigingsscheidsrechter is er een mannelijke én een vrouwelijke winnaar uitgeroepen. Ruben van Klinken (17) uit Emmen won in de categorie Mannelijke KNVB-scheidsrechter, Özge Avci (27) uit Amsterdam in die van Vrouwelijke KNVB-scheidsrechter. Sylvia Hoogervorst (44) uit Teylingen mag zich Vrouwelijke Verenigingsscheidsrechter 2023 noemen en Piet van Montfort (82) uit Bergeijk won de eerste prijs als Mannelijke Verenigingsscheidsrechter.

Dat Joop niet in de prijzen is gevallen, maakt hem niets uit: hij gaat gewoon door met bewegen en fluiten. "Ik fiets vrij veel en ik loop twee keer per week hard, meestal dinsdag- en woensdagavond. Intervaltrainingen van ongeveer een uurtje”, vertelde hij eerder aan ons. Iedere week komt daar nog een voetbalwedstrijd bij en dat is ook voor een scheidsrechter vaak flink aanpoten. Van VVAC in Ottoland tot bij een van de vele Dordtse clubs: Joop is overal in de regio een graag geziene arbiter. "Ik vraag er nooit geld voor en reken geen onkosten. Het is mijn hobby en die betaal ik helemaal zelf. Ik drink mijn pilsje en kopje koffie na afloop en voor de rest vind ik het helemaal prima", zegt Joop, die in zijn jongere jaren meer dan dertig jaar directeur van een christelijke basisschool was.


Bekijk hieronder ons portret van Joop.

Lees meer over:

Scheidsrechter|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Dordtenaar Joop (86) fluit zijn 3200e voetbalwedstrijd en “is nog lang niet klaar”

Eerder dit jaar stond RTV Dordrecht al stil bij de bijzondere verrichtingen van de Dordtse scheidsre...

Dordtse Joop (86) zit in halve finale Amateurscheidsrechter van het Jaar verkiezing

Je zou het niet verwachten, maar met zijn 86 jaar zit de Dordtse Joop nog vol energie. Inmiddels he...

Blunderende arbiter Joey Kooij de gebeten hond na De Graafschap – FC Dordrecht: ‘Ik heb hem aangeraden te gaan padellen’

Scheidsrechter Joey Kooij kan een bezoekje aan de Dordtse binnenstad maar beter even uitstellen. Vri...

Scheidsrechter Danny Makkelie onder vuur na beslissing in PSV – Ajax

De Topper PSV – Ajax werd afgelopen zondag besloten door een discutabele beslissing van scheidsrecht...