Dordrecht, Netherlands

Judith zet al meer dan 10 jaar kansarme kinderen in het zonnetje

Judith Holster-Rutte is de drijvende kracht achter de High Five Foundation RTV Dordrecht
Ze is de drijvende kracht achter de High Five Foundation in Dordrecht. Een stichting die kinderen van gezinnen die aangesloten zijn bij de voedselbank een extraatje geeft. Dat kan zijn in de vorm van nieuwe kleding of een uitje. Dit weekend werd Judith Holster-Rutte door burgemeester Kolff en de kinderburgemeester verrast met de Johan de Witt speld voor haar tomeloze inzet voor de foundation.
Marjolein Vos | 27 november 2023 12:18 | Aangepast op 27 november 2023 12:18
“Ik vind het echt heel bijzonder dat ik dit toegereikt krijg. Dit heel verhaal is uit emotie ontstaan”, vertelt Judith terwijl ze haar tranen weg probeert te slikken. “Omdat ik graag iets wilde doen voor kinderen die in armoede leefden. Dat hebt ik altijd met heel mijn hart gedaan en dan vind ik dan zo’n mooie onderscheiding krijg.”

Voor de Dordtse samenleving
De Johan de Witt speld is een gemeentelijke onderscheiding, die in het leven is geroepen voor mensen die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de Dordtse samenleving of op andere manier van grote betekenis zijn voor de stad. “Judith is de drijvende kracht. Er zijn ongelooflijk veel vrijwilligers bij betrokken, ik begreep wel 150”, licht burgemeester Kolff toe. “Maar zij is wel degene die de stichting heeft bedacht en nog steeds en nog steeds de drijvende kracht is. En wij vinden dat als college van burgemeester en wethouders ongelooflijk belangrijk voor deze stad. Daarom heeft ze die typische Dordtse onderscheiding de Johan de Witt speld zeer verdiend. De stichting heeft nu al bijna 10 jaar kinderen die het wat moeilijker hebben leuke activiteiten bezorgd, nieuwe kleding, een leuk uitje. Dat doet ongelooflijk veel met die kinderen. En dat gebeurt allemaal door vrijwilligers en gesponsord door het bedrijfsleven en goede doelen-instellingen. Dus ik ben er hartstikke trots op dat we dat in onze stad hebben kunnen doen al die jaren.”

Verwendag
Judith kreeg de speld afgelopen zaterdag overhandigd tijdens een groot evenement waarbij 220 kinderen blij gemaakt werden. Tijdens de inmiddels traditionele Make Over Day, die ieder jaar gehouden wordt, mochten de kinderen twee uur lang shoppen bij de Primark en allemaal een outfit van 100 euro uitzoeken. Daarna mochten ze naar bioscoop De Witt, waar ze verwend werden met wat lekkers en de Grote Sinterklaasfilm vanuit de rode stoelen konden bekijken. Na afloop mochten ze ook nog een persoonlijk cadeau van Sinterklaas ophalen. Bekijk hier het verslag dat wij van de Make Over Day maakten.

Meest gelezen

Lees ook

High Five Foundation stopt na 10 jaar: 'Het wordt te duur'

Tien jaar lang verzorgden de vrijwilligers van de High Five Foundation dagjes uit voor Dordtse kinde...

Jugon deelt honderd tassen vol levensmiddelen uit: ‘Ik kijk er elk jaar weer naar uit!’

Al sinds 2014 maken Viola Breedveld en haar moeder zich sterk voor Dordtse minima. Via vereniging Ju...

Voedselbank krijgt hulp van bekende Dordtenaren: 'Ik ben nergens te beroerd voor'

Vier bekende Dordtenaren gaan de voedselbank vanaf nu een handje helpen als ambassadeur. Het gaat om...

Voedselbank Zwijndrecht ziet stijging klanten maar heeft toch reden voor feestje

De sociaal-maatschappelijke instantie moest, samen met de kledingbank en het theaterhuis, veplaatsen...

Voedselbank moet op zoek naar nieuwe plek: ‘Verrast, maar het duurt nog wel even’

De voedselbank in Dordrecht aan de Provincialeweg moet op zoek naar een andere ruimte. De verhuurder...

Openbaar vervoer met korting voor alle Dordtse minima

Alle Dordtenaren vanaf 18 jaar met een inkomen tot 140 procent van het minimum mogen met ingang van...