Dordrecht, Netherlands

Kerstmannen sluiten jaar KDRZ roeiend af

Op het Wantij werd dit weekend gestreden om de winst van de jaarlijkse onderlinge roeiwedstrijd van de Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereniging. En dat werd alvast geheel in de stijl van de komende kerstdagen gedaan.
Marjolein Vos | 19 december 2023 15:30 | Aangepast op 19 december 2023 14:56
Een aantal deelnemers had zich gehuld in een kerstmannenpak. “Het ging uitermate goed”, vertelt één van hen. “Stukken gingen we boven de 14 kilometer per uur en de cadans was goed. Ik wist niet dat je met zoveel kerstmannen zo hard kon roeien!” De wedstrijd staat bekend onder de naam ‘December4en’. Een woordspeling naar de boten waarmee gestreden worden: daar zitten steeds 4 roeiers in en de tijd van het jaar waarin de krachtmeting georganiseerd wordt.

De wedstrijd werd druk bezocht. Veel leden deden mee of kwamen een kijkje nemen. In tegenstelling tot veel andere sportverenigingen zag de Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereniging het ledenaantal dit jaar groeien. “We hebben dit jaar 60 nieuwe leden gekregen die allemaal instructies krijgen hoe ze moeten roeien”, zegt de voorzitter trots.

Trots is hij ook op de nieuwste aanwinst van de vloot. Aan wethouder van sport Marc Merx de eer om de roeiboot met de naam ‘Totdeton’ een behouden vaart te wensen.

Bekijk hier onze reportage.

Lees meer over:

KDRZV|Roeien|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Roeiers blij met nieuwe tillift: ‘een stuk comfortabeler!’

Leden van de Dordtse roeivereniging STARDO zijn in hun nopjes met een nieuwe lift. Via de lift kunne...

Met de wind in de zeilen: open dag bij de KDRZV

De zeilafdeling van de Koninklijke Dordtse Roei- en Zeilvereniging is klaar voor het nieuwe seizoen....