Dordrecht, Netherlands

Kijkje nemen in zwembad de Hoge Devel in Zwijndrecht tijdens Dag van de Bouw

Zwembad de Hoge Devel in Zwijndrecht wordt helemaal vernieuwd. De buitenbaden werden in 2021 gesloopt en momenteel wordt gewerkt aan een nieuw binnenzwembad. De gemeente Zwijndrecht liep wel tegen wat problemen aan, maar ondanks deze beren op de weg was het afgelopen zaterdag mogelijk voor belangstellenden om een kijkje te nemen bij de bouw van het nieuwe zwembad.
Marie Frenay | 22 juni 2022 11:37 | Aangepast op 22 juni 2022 11:37
Het zwembad is nog niet klaar, dus een duik in de Hoge Devel is nog niet mogelijk. Maar wat wel mogelijk was tijdens de 'Dag van de Bouw', was een kijkje nemen in de bouwput. “We zitten nu op het moment tussen ruwbouw naar afbouw. Het is echt een mooi moment om te zien wat er nu precies achter die stenen zit”, vertelt Manon Trompetter namens de gemeente Zwijndrecht.

Zwembad afgeschreven
Het zwembad moest nodig vervangen worden; het bleek namelijk een bodemloze put te zijn. Het zwembad was afgeschreven, de onderhoudskosten waren erg duur en het bad voldeed niet meer aan de eisen op het gebied van onder andere duurzaamheid. Het werd tijd voor een nieuw moderner bad dat moest passen in de nieuwe visie van het Develpark. De duiktorens moesten weggehaald worden en de buitenbaden werden gesloopt. Wanneer het nieuwe bad klaar is, wordt ook het huidige binnenzwembad gesloopt. Een flinke make-over dus.

Geldslurpend project, vragen van inwoners
De renovatie van de Hoge Devel riep wel wat weerstand en vragen op, want inwoners van de stad wilden de buitenbaden en de duiktorens bewaren. Ook mocht het nieuwe zwembad van de gemeenteraad duurder kosten dan aanvankelijk de limiet was. Uit een raadsvoorstel blijkt dat de sloop van het huidige zwembad bijna 890 duizend euro kost. De inrichting van de buitenruimtes met ligweide gaat rond de 1,28 miljoen euro kosten.

Het zwembad zou het einde van 2022 af moeten zijn. Begin 2023 hoopt het zwembad de deuren te openen.

Meest gelezen

Kinderstepje en jas gevonden, maar geen kind aangetroffen

Jordy Nijenhuis | 25 jun 2022 21:19

Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc

Corrado Francke | 27 jun 2022 10:30

Lees ook

Gaan we meer betalen om te sporten? Optisport met de handen in het haar

Stijgende energieprijzen, je kan er niet meer omheen. Hoewel het voor huishoudens een hele opgave is...