Dordrecht, Netherlands

Klimaatburgemeester gezocht in Dordrecht

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 31 oktober tot 6 november laat het Ministerie van Economische Zaken zien hoe Nederland omgaat met CO2-uitstoot Vorig jaar deed het ministerie dat met behulp van verschillende Klimaatburgemeester. Dit jaar is niet anders en is het ministerie nog hard op zoek naar nieuwe Klimaatburgemeesters, ook in Dordt.
Marie Frenay | 27 juni 2022 12:30 | Aangepast op 27 juni 2022 11:14
Tijdens de Klimaatweek probeert het Ministerie van Economische Zaken op ieder mogelijke manier aandacht te vragen voor het klimaat, maar dit doet de instantie niet alleen.

Klimaatburgemeester
Tijdens de eerste editie van de Klimaatweek in 2021 werden er 142 Klimaatburgemeesters aangewezen. Dit zijn mensen die zich al inzetten voor het klimaat en hun buurtgenoten proberen te inspireren om hetzelfde te doen. De burgemeesters zijn verspreid over de gemeenten in Nederland.

Wie kan Klimaatburgemeester worden?
Dit jaar is het ministerie op zoek naar nog meer Klimaatburgemeesters, ook in Dordrecht. En daar kan iedere Dordtenaar zich voor aanmelden die op de een of andere manier een positieve bijdrage levert aan het klimaat. Dat kan zijn door duurzamer te reizen of door energie te besparen.

De taken van een Klimaatburgemeester
De Klimaatburgemeester organiseert een actie op 31 oktober en vertelt zijn of haar verhaal aan de lokale media en in het eigen netwerk. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over klimaatbeleid.

Weet jij wat er beter kan in Dordrecht op het gebied van klimaat? Of heb jij tips en tricks over duurzaam leven voor de bewoners van Dordt? Schrijf je hier dan in als Klimaatburgemeester.

Boaz van Luijk ging alle Dordtenaren al voor en werd in 2021 de allereerste Klimaatburgemeester in Dordrecht. Tot nu toe is hij de enige Klimaatburgemeester die Dordt heeft gehad.

Lees meer over:

Klimaat|

Lees ook

Klimaatactivisten Extinction Rebellion protesteren bij Boskalis Papendrecht

Boskalis Papendrecht werd vrijdagmiddag verrast door een bezoekje van klimaatactivisten van Extincti...

Beperkte kans op overlast door hoge waterstand woensdagavond

Het rivierwater rondom het eiland van Dordrecht is hoger dan gebruikelijk, meldt gemeente op Faceboo...