Dordrecht, Netherlands

Lijsttrekkers proosten op nieuw evenementenjaar: 'Het kan weer'

Evenementen kunnen weer doorgaan en daar moest op geproost worden. Vrijdag hebben de lijsttrekkers van de Dordtse politieke partijen afscheid genomen van de campagneposters en het evenementenjaar 2022 voor het voetlicht gebracht, mét een glaasje bubbels.
Robin Nanninga | 29 maart 2022 09:05 | Aangepast op 29 maart 2022 09:05
Op het verkiezingsbord op de Spuiboulevard onthulden de lijsttrekkers een grote evenementenposter. De gemeente heeft besloten de verkiezingsborden nog wat langer te laten staan, zodat de Dordtse evenementen onder de aandacht gebracht kunnen worden. Dordrecht Marketing & Partners heeft hiervoor samen met evenementenorganisatoren een evenementenkalender voor de verkiezingsborden ontwikkeld.

Wethouder Maarten Burggraaf: "De afgelopen weken hebben mijn collega-lijsttrekkers en ik de aandacht van de Dordtenaren getrokken vanaf deze verkiezingsborden. Onze campagneposters maken nu plaats voor de aankondiging van mooie Dordtse evenementen. Zo willen wij ze een mooie start geven. Want Dordrecht is een echte evenementenstad. Door de coronacrisis konden veel evenementen de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Het is een zware periode geweest voor organisatoren."

Financiële ondersteuning
De evenementenorganisatoren maken zich op voor een nieuw evenementenjaar, mede dankzij extra financiële ondersteuning die door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld. Dat geld ondersteunt organisatoren in de extra kosten en onzekerheden die er als gevolg van corona zijn rondom bijvoorbeeld sponsoring, personeelstekort, beschikbare artiesten en voorstellingen. Het biedt hen een fundament om hun event weer op te kunnen bouwen.

Volgens Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing & Partners, zijn evenementen sociaal, maatschappelijk en economisch belangrijk voor de stad. “Het is fijn om te zien dat er in Dordrecht bij de politiek en bij anderen zoveel draagvlak voor is. De afgelopen twee jaar hebben we door extra inspanningen van de gemeente en vele andere betrokkenen gezamenlijk ondanks corona meer mogelijk kunnen maken dan veel andere steden. Ook nu is er extra steun. Dat is echt een groot compliment waard.”

Lees ook

Dordtenaar (18) aangehouden voor poging doodslag tijdens Feyenoord-Ajax

De politie heeft een 18-jarige Dordtenaar aangehouden die vorige week bij Feyenoord-Ajax een steen d...

Persfotograaf die drie mensen neerschoot verminderd toerekeningsvatbaar verklaard

Persfotograaf Niels W. die op 25 augustus twee agenten neerschoot in Dordrecht is verminderd toereke...

Honing- en Bijenmarkt weer terug op het Beverwijcksplein

Het heeft twee jaar mogen duren, maar afgelopen zaterdag was het zover: een bruisende bijenmarkt in ...

NOVA Tienercollege sluit deuren: "Ouders en kinderen zitten nu letterlijk met hun handen in het haar"

Het NOVA Tienercollege werd vier jaar geleden het leven ingeblazen. Peter Heijkop, wethouder Onderwi...

Zondag bij TV Dordrecht: Cello op maat

Het is weer zover; TV Dordrecht zendt zondag een uitgebreide impressie van het lunchconcert ‘Cello...

Houden Dordtenaren zich aan het vuurwerkverbod?

Net als vorig jaar geldt er rond de jaarwisseling een vuurwerkverbod. Het kabinet heeft hiervoor gek...