Dordrecht, Netherlands

Lijsttrekkers proosten op nieuw evenementenjaar: 'Het kan weer'

Evenementen kunnen weer doorgaan en daar moest op geproost worden. Vrijdag hebben de lijsttrekkers van de Dordtse politieke partijen afscheid genomen van de campagneposters en het evenementenjaar 2022 voor het voetlicht gebracht, mét een glaasje bubbels.
Robin Nanninga | 29 maart 2022 09:05 | Aangepast op 29 maart 2022 09:05
Op het verkiezingsbord op de Spuiboulevard onthulden de lijsttrekkers een grote evenementenposter. De gemeente heeft besloten de verkiezingsborden nog wat langer te laten staan, zodat de Dordtse evenementen onder de aandacht gebracht kunnen worden. Dordrecht Marketing & Partners heeft hiervoor samen met evenementenorganisatoren een evenementenkalender voor de verkiezingsborden ontwikkeld.

Wethouder Maarten Burggraaf: "De afgelopen weken hebben mijn collega-lijsttrekkers en ik de aandacht van de Dordtenaren getrokken vanaf deze verkiezingsborden. Onze campagneposters maken nu plaats voor de aankondiging van mooie Dordtse evenementen. Zo willen wij ze een mooie start geven. Want Dordrecht is een echte evenementenstad. Door de coronacrisis konden veel evenementen de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Het is een zware periode geweest voor organisatoren."

Financiële ondersteuning
De evenementenorganisatoren maken zich op voor een nieuw evenementenjaar, mede dankzij extra financiële ondersteuning die door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld. Dat geld ondersteunt organisatoren in de extra kosten en onzekerheden die er als gevolg van corona zijn rondom bijvoorbeeld sponsoring, personeelstekort, beschikbare artiesten en voorstellingen. Het biedt hen een fundament om hun event weer op te kunnen bouwen.

Volgens Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing & Partners, zijn evenementen sociaal, maatschappelijk en economisch belangrijk voor de stad. “Het is fijn om te zien dat er in Dordrecht bij de politiek en bij anderen zoveel draagvlak voor is. De afgelopen twee jaar hebben we door extra inspanningen van de gemeente en vele andere betrokkenen gezamenlijk ondanks corona meer mogelijk kunnen maken dan veel andere steden. Ook nu is er extra steun. Dat is echt een groot compliment waard.”

Lees ook

Vierdaags festival In De Biesboschhal van start

Het vierdaags festival In De Biesboschhal trapte donderdagmiddag af met STRAAT078. Het evenement waa...

Naaktfoto's en dode dieren voor de deur: de stoppen slaan door als Jaap hoort dat Miranda een open relatie wil

Een op het oog keurige man verliest zich compleet als een ontluikende relatie ten einde komt. Hij de...

Biesboschhal het decor voor nieuw vierdaags cultuurevenement

Het monument de Biesboschhal op de Staart wordt donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober d...

Meer ruimte voor klassieke auto's

De klassieke wagens van de Riverside Car Classic krijgen meer ruimte van de gemeente Dordrecht. Het ...

Organisatie Pasar Malam zet in op meer subsidie gemeente

De tiende Pasar Malam in Dordrecht is de afgelopen drie dagen weer druk bezocht, toch er zijn zorgen...

Hotel-restaurant Bellevue te koop; huidige eigenaar verwacht snel nieuwe koper

Hotel-restaurant Bellevue aan het Groothoofd in Dordrecht staat te koop. Een van de huidige eigenare...