Dordrecht, Netherlands

Man met een missie in ´Op Pad Met Ad'

Tijdens de zomervakantie zendt RTV Dordrecht de beste en leukste afleveringen van ´Op Pad Met Ad' van het afgelopen half jaar nog een keer uit. Deze week aflevering 3, over een man met een missie: Tony Bruys.
Redactie RTV Dordrecht | 31 juli 2023 14:06 | Aangepast op 31 juli 2023 14:06
Tony Bruys is een bekende verschijning, de 70-jarige Dordtenaar heeft als grote doel de bedrijventerreinen op het eiland van Dordt tot de schoonste van Nederland te maken. Samen met drie andere vrijwilligers, zogenaamde 'doorpakkers', verzamelt hij al jaren driemaal in de week zwerfafval. Ook op het Leerpark, specifiek langs de 'snoep-route' van de Plus supermarkt naar de verschillende scholen.

Tony was 35 jaar grafisch ontwerper bij Hotelplan, dat in 2013 kort nadat het werd overgenomen door OAD failliet ging. Midden in de crisistijd kwam hij op straat te staan, hij werd eerst hoofdredacteur bij de wijkkrant in Wielwijk en startte vijf jaar geleden een Business-to-business krant, waarvan er inmiddels 5000 per maand worden gedrukt. In dit krantje kan hij zijn twee passies uitleven: bedrijven met elkaar verbinden en Dordt schoner maken.

Opruimen geeft Tony een goed gevoel, hij wil graag laten zien wat schoon betekent en gaat daarover met niemand in discussie. Moet je net Ad hebben, die juist wil weten of hij niet gewoon de puinruimer is van scholieren met een verkeerde mentaliteit.

De programma's van ´Op Pad Met Ad' zijn onze verhalen van de straat. Iedere week heeft Dordtenaar Ad van den Herik een ontmoeting met interessante bekende en minder bekende stadgenoten. Daarnaast steekt hij ook regelmatig 'de thermometer in de Dordtse samenleving' zoals hij het zelf zegt. Dan vraagt hij inwoners van de stad naar hun mening over actuele zaken.

In de ´best of´ van OPMA van deze zomer zijn de volgende afleveringen nog een keer te zien op TV Dordrecht: Marry Huigen, Dordtenaren en geluk, de bijzondere ontmoeting met mensen met niet aangeboren hersenletsel, 'stadschroniqueur' Kees Thies, Kees Baarda en zijn boek over de Dordtse bruggen en Ad's bezoek aan de Boekenmarkt.

Deze week dus de uitzending uit april met de vraag of Tony Bruys zijn grote doel gaat halen. Vandaag 31 juli en komende vrijdag 4 augustus vanaf 18.00 uur nog een keer te zien op TV Dordrecht, direct na het Nieuws. Alle afleveringen van ´Op Pad Met Ad' zijn trouwens ook terug te zien op ons YouTube-kanaal.

Lees meer over:

Op Pad met Ad|

Lees ook

Vrijdag in Op Pad Met Ad: Marije Schnabel over 4 mei en eenling politiek

Ze is een duizendpoot, Marije Schnabel van de Dordtse PvdA. Als eenling vertegenwoordigt ze het soci...

Sterrenburg viert op 5 mei de vrijheid met een speciale maaltijd

Een primeur in Op Pad Met Ad deze week: in navolging van andere gemeenten zal op 5 mei een vrijheids...

Video: Op Pad Met Ad over het verlies van de Noordendijkflats

Hoe gaan de oud-bewoners van de gesloopte flats aan de Noordendijk om met het verlies van hun huizen...

Video: Op Pad Met Ad over de openingstijden op zondag

Krijgt Dordrecht ook zondagsopeningstijden voor twaalven? Er zijn plannen om net als elders op zonda...

De wondere wereld van de kringloopwinkel: 'Waarom wordt het ook daar steeds duurder?'

Een nieuwe aflevering van Op Pad Met Ad neemt de kijker mee in de wereld van de kringloop. Presentat...

Gluren bij de buren: zo ziet het leven in een tiny house eruit

Kun jij je een leven op dertig vierkante meter voorstellen? De bewoners van de tiny houses op het Do...