Dordrecht, Netherlands

Meepraten over Stadspark XXL? Deel hier zaterdag al jouw ideeën

Zo ziet het Stadspark er in de toekomst uit Mecanoo
Voor de ontwikkeling van het zogeheten ‘Stadspark XXL’ nodigt de gemeente bewoners uit om ideeën te delen tijdens een meedenk-bijeenkomst. Dordtenaren kunnen komende zaterdag hun ideeën en bevindingen laten horen.
Corrado Francke | 19 april 2023 08:30 | Aangepast op 18 april 2023 16:11
De groene gordel moet alle parken en sportvelden tussen het Wantij en de Nieuwe Dordtse Biesbosch met elkaar verbinden. De eerste plannen werden in oktober 2022 gepresenteerd. In een wensboom konden bewoners al eerder hun ideeën voor het stadspark delen. “Ga het gesprek met ons aan om mee te denken hoe het park eruit gaat zien”, riep wethouder Tanja de Jonge toen al op.

Knelpunten
In de ontwikkeling zijn er ook voldoende knelpunten, zoals de spoorlijn, de N3 en de vele hekken van sportvelden. Het plan is om veel van die hekken weg te halen en wandelroutes, fietspaden en sportvoorzieningen toe te voegen aan de groene gordel van Dordrecht. "Zodat je altijd kan gaan sporten, ook als je geen lid bent van een vereniging", vertelde stedenbouwkundige Edwin van Son tijdens de presentatie van het stadspark.

Nu roept de gemeente voor de tweede keer de hulp van Dordtenaren in om ideeën te delen. Tijdens de bijeenkomst organiseert de gemeente een creatieve en sportieve activiteit voor kinderen.

Aanmelden
De bijeenkomst is op zaterdagmiddag 22 april, van 13:30 uur tot 16:00 uur, in basisschool Het Kompas op de Doctor L.L. Zamenhoflaan. Aanmelden kan via de website van Groenblauw Dordrecht.

Bekijk deze reportage voor meer informatie over het Stadspark XXL:

Lees meer over:

Stadspark XXL|

Meest gelezen

Lepeltje Lepeltje terug in het Weizigtpark

Ylva Verbeek | 9 mei 2024 08:30

Lees ook

Zo wil Dordrecht van sportvelden en parken het 'Stadspark XXL' maken

Dordrecht wil in 2030 bijna 140.000 inwoners hebben, maar daar is ook een groene en gezonde stad voo...