Dordrecht, Netherlands

Miep en Flos ruimen op in het speelbos

Dordrecht heeft er een muizenduo bij: Miep en Flos. Met video’s proberen Moniek de Koning (Miep) en Stef de Reuver (Flos), kinderen te motiveren om buiten te spelen. “Miep en Flos in het speelbos klonk zo leuk, dus daar moesten we wat mee”, vertelt De Koning.
Emmely Kokshoorn | 24 maart 2022 14:45 | Aangepast op 24 maart 2022 14:45
De Koning en De Reuver lopen beiden met een zelfgemaakte muizenhandpop op de arm terwijl ze afval van de grond prikken. “Kijk eens wat ik heb gevonden”, roept De Reuver. Op dat moment houdt hij een prikker in de lucht met daaraan een flink stuk plastic. “Houd jij de zak even open?”, vraagt hij aan een kind terwijl De Reuver met moeite het stuk plastic in het iets te kleine plastic zakje laat zakken.

Motiveren om buiten te spelen
In het teken van Dordt Schoon maakt het duo, samen met een groepje kinderen, het speelbos De Elzen schoon. Om kinderen extra te motiveren tot het opruimen, hebben ze een lied gemaakt: ‘De Afvalbak’. Hierin zingen Miep en Flos over hoe belangrijk het is om je afval in de afvalbak te gooien. De serie ‘Miep en Flos in het speelbos’ behandelt echter niet alleen het opruimen van afval. “Wij hopen kinderen enthousiast te maken voor het buitenspelen”, vertelt De Koning. “We willen alles behandelen waar kinderen tijdens het buitenspelen mee te maken krijgen. Naast het opruimen van afval dus ook het spelen zelf, de natuur, vallen en vriendjes maken.”

Boswachters
De Koning vertelt dat er elke maand een nieuwe video op het YouTube-kanaal van Miep en Flos zal worden geüpload. “Voor de volgende video gaan we in gesprek met boswachters. Daar hebben we heel veel zin in”, sluit het duo lachend af.

Lees ook

Trekvlot speelbos de Elzen te gevaarlijk en verdwijnt

Het trekvlot bij speelbos de Elzen is weggehaald, in verband met de veiligheid. Met het vaartuig is ...

Actieweek Dordt Schoon afgetrapt tijdens landelijke Opschoondag

Op zaterdag 18 maart is de actieweek Dordt Schoon 2023 van start gegaan. Rondslingerend vuil is name...

Start Dordt Schoon; op zoek naar afval langs de oevers

De actieweek Dordt Schoon is weer van start gegaan. Tijdens deze actieweken gaan Dordtenaren met afv...