Dordrecht, Netherlands

Na een decennium staan nu bijna alle seinen op groen voor VV Dubbeldam

De leden van VV Dubbeldam zijn vrijdag akkoord gegaan met de verhuisplannen zoals die er nu liggen. Dat betekent dat alleen goedkeuring van de gemeenteraad over een lening van 3 ton een verhuizing van de club nog in de weg staat. Zo lijkt er een einde te komen aan een soap die meer dan een decennium heeft geduurd.
Trevyn van Houwelingen | 19 oktober 2023 16:45 | Aangepast op 19 oktober 2023 16:45
De huidige kantine en kleedkamers van VV Dubbeldam staan er al sinds 1975, eind jaren '80 werd de aangrenzende sportzaal toegevoegd. "Hoewel er sindsdien wel een viertal extra vaste kleedkamers en later portakabin-kleedkamers zijn toegevoegd, is de club uit zijn bijna vijftig jaar oude voegen gegroeid." aldus voorzitter Arie in 't Veld, die in 2011 aantrad.

Groei
In 2011 telde de club zo'n 800 leden. In de jaren die daarop volgden groeide de voetbalclub, mede door de oprichting van een damestak, tot een ledenaantal van 1100. Door de coronapandemie en het lange traject richting een verhuizing is het ledenaantal ondertussen weer wat teruggelopen, de club telt nu zo'n 850 leden.

Bij het aantreden van in ’t Veld begon hij al met het plannen van een verhuizing. Nu, zo’n 12 jaar en een hoop verschillende plannen later, staat alleen de goedkeuring van de gemeenteraad over een lening van 3 ton de bouw van een nieuw complex nog in de weg. Die moet er op 7 november of 12 december komen.
Portakabins doen al een paar dienst als kleedkamer bij VV Dubbeldam. RTV Dordrecht
Niet gratis
Het bouwen van een nieuwe sportaccomodatie van twee verdiepingen, die ook nog eens energieneutraal moet zijn, is kostbaar. Dubbeldam ontvangt een miljoen euro voor het huidige onderkomen en krijgt 7 ton subsidie, deels vanwege de langzame afhandeling van het dossier, van de gemeente.

Daar bovenop heeft de club een lening aangevraagd van 1.25 miljoen euro, nu gaat het dus om de laatste lening van 3 ton. De voorzitter van Dubbeldam geeft aan de plannen zorgvuldig en meermaals te hebben laten doorrekenen. De leden van de vereniging zullen er financieel niet veel op achteruit gaan, de contributie voor leden gaat vanaf seizoen 2025/2026 met zes euro in het jaar omhoog.

Plannen
Met de instemming van de leden komt er een eind aan een lange tijd van onzekerheid, waarin de huidige kantine eerst niet gerenoveerd kon worden wegens de gemeentelijke plannen voor een aanrijroute richting de te bouwen villawijk Belthure. Toen de bouw van die wijk toch geen doorgang vond werd gevraagd of de club misschien open stond voor een verhuizing.
Zo moet het nieuwe onderkomen van Dubbeldam en DRC eruit komen te zien. VV Dubbeldam
Dus ging de club samen met tafeltennisclub TTVD en korfbalclub Movado om tafel om een nieuw onderkomen te gaan bouwen, maar ook die deal ketste na lang wikken en wegen af. In de tussentijd hield de club nog wel contact met de Dordtsche Rugby Club, ook die vereniging was op zoek naar een nieuw onderkomen.

Uiteindelijk heeft Dubbeldam, na meerdere plannen bij de gemeente neergelegd te hebben, aan de gemeente gevraagd om zelf met ideeën te komen. Zo kwam het dat de huidige locatie, op zo'n tweehonderd meter van het oude complex, werd geopperd.

In de huidige plannen zal de Dordtsche Rugby Club ook gebruik gaan maken van het complex, als huurder. Tevens zal er een extra kunstgrasveld worden aangelegd en ook de rugbyclub krijgt daar een eigen veld. Voor beide clubs is te hopen dat de bouw een stuk minder tijdrovend zal zijn dan het verkrijgen van de bouwvergunning en financiering.

Bekijk hieronder de reportage die RTV Dordrecht maakte over voetbalvereniging Dubbeldam.

Lees meer over:

verhuizing|voetbal|VV Dubbeldam|

Lees ook

Voetbalclub GCS/ODS krijgt 5000 euro van VriendenLoterij

De Dordtse vereniging GCS/ODS is uitgeroepen tot Club van de Week door de VriendenLoterij. En dat be...

Dordtenaar Joop (86) fluit zijn 3200e voetbalwedstrijd en “is nog lang niet klaar”

Eerder dit jaar stond RTV Dordrecht al stil bij de bijzondere verrichtingen van de Dordtse scheidsre...

Grote verhuizing voor Oekraïense vluchtelingen in Papendrecht een feit

Precies bij het ingaan van de meteorologische winter verhuisden de vijftig Oekraïense vluchtelingen ...

Makkelie fluit topper Feyenoord-PSV

Dordtenaar Danny Makkelie heeft zondag de leiding over de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en PSV. ...

Dordtse Joop (86) zit in halve finale Amateurscheidsrechter van het Jaar verkiezing

Je zou het niet verwachten, maar met zijn 86 jaar zit de Dordtse Joop nog vol energie. Inmiddels he...

Hoe komt FC Dordrecht de interlandperiode uit?

Na de interlandbreak is het weer zover: FC Dordrecht komt vrijdagavond weer in actie. Aan de Krommed...