Dordrecht, Netherlands

Naar de film met je oude guldens: The Movies houdt ludieke actie

Wie nog een geeltje of snip op zolder heeft liggen, kan daar donderdag of vrijdag een filmkaartje bij The Movies mee bekostigen. Tijdens De Week van het Geld neemt de cinema guldens aan als betaalmiddel. 'Nee, het is echt geen 1 april-grap.'
Robin Nanninga | 28 maart 2022 15:45 | Aangepast op 28 maart 2022 15:19
Tot en met vrijdag is het De Week van het Geld, met dit jaar als thema: van doekoe tot digi. De digitalisering van de wereld staat hierin centraal. Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen digitaal hun zakgeld en betalen met de mobiele telefoon wordt steeds normaler. Ook The Movies Dordrecht verkoopt verreweg de meeste kaartjes online.

'Maar als een ludieke actie keren we nog één maal helemaal terug naar de doekoe', schrijft The Movies in een bericht op de website. In samenwerking met muntenhandel David Coin kunnen gasten op donderdag en vrijdag filmkaartjes kopen met guldens. Eén kaartje kost 25 gulden (een geeltje) en een strippenkaart 200 gulden (twee snippen). Alle bankbiljetten, van 5 tot tot en met 100 gulden worden aanvaard.

Op vrijdagmiddag kunnen bezoekers oude munten of bankbiljetten ook laten taxeren (en eventueel verkopen) bij David Coin. De muntenhandelaar heeft van 14.00 tot 20.00 uur een standje in de cinema. The Movies verzekert bezoekers dat het om een serieuze actie gaat. 'Nee, het is echt geen 1 april-grap.' De kaartjes voor guldenbiljetten worden verkocht aan de kassabalie. Reserveren kan voorafgaand telefonisch of per mail.

Lees ook

Buitenbioscoop De Witt tijdens eerste filmvertoning goed bezocht

De buitenbioscoop van filmtheater De Witt ging deze vrijdag van start met filmspektakel Asteroid Cit...

Cinema The Movies wordt Filmtheater De Witt: komend weekend uitzwaaidag

Voor het laatst naar The Movies zoals je de bioscoop kent. Het filmhuis zit midden in een verbouwing...

Wat is een 'geeltje' (25 gulden) nog waard? Cinema The Movies checkt het voor je

Een vol rood koffieblik met oude guldens wordt op de toonbank gezet: “Deze stond nog bij mij thuis.”...