Dordrecht, Netherlands

Nieuw activiteitencentrum voor Gemiva bevalt bij personeel en cliënten

De cliënten en medewerkers van Spoorzicht aan de Dubbeldamseweg Zuid zijn erg blij met hun nieuwe onderkomen. Het dagactiviteitencentrum is de afgelopen ander half jaar gesloopt en weer opgebouwd. “Het is een stuk beter als het oude gebouw”, vertelt locatiemanager Atrid van Tricht. “Dat was ook nodig aan vervanging toe.”
Dennis Koorevaar | 19 december 2022 12:47 | Aangepast op 19 december 2022 12:47
Het nieuwe gebouw is een stuk hoger, er is meer licht en het gebouw valt ook bij de cliënten goed in de smaak. In het activiteitencentrum gebeurd vanalles, vertelt Astrid. “We maken hier potten, we beplakken schalen en die worden dan vervolgens verkocht in onze winkel op de Voorstraat.”

Een van de cliënten legt uit hoe je zo’n pot maakt: “Het is een kwestie van je handen gebruiken. Maar dan moet je ook wel een beetje handig zijn.” Ze vertelt dan ook trots dat ze heel creatief is.

Met het maken van de producten geeft de locatiemanager aan dat ze de clienten iets zinvols willen laten doen. “Net als hoe jij en ik naar ons werk gaan en we met een voldaan gevoel weer naar huis gaan, dat willen we ze hier ook meegeven.”

Benieuwd wat er nog meer gebeurd in het centrum aan de Dubbeldamseweg Zuid? Bekijk hier de reportage:

Lees meer over:

gemiva|spoorzicht|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Mensen met een beperking runnen bedrijfsrestaurant gemeente Zwijndrecht

In de keuken van het Zwijndrechtse gemeentehuis wordt hard gewerkt. Miranda, Axel, Wim, Corne en Lau...