Dordrecht, Netherlands

Nieuwkomers verwelkomd door burgemeester tijdens naturalisatiebijeenkomst

Het gaat bij de een om een traject van enkele jaren en bij de ander is het zo gepiept, nieuwkomers werden ‘eindelijk’ welkom geheten in Dordrecht door burgemeester Wouter Kolff. Deze Dordtse inwoners kunnen zich vanaf nu Nederlander noemen.
Marie Frenay | 21 september 2022 14:57 | Aangepast op 21 september 2022 14:57
Vluchtelingen en immigranten kunnen zichzelf niet zomaar Nederlands noemen, daar moeten zij eerst een lang en moeizaam traject voor doorlopen: de naturalisatie. Tijdens dit traject worden nieuwe inwoners van Nederland getoetst op hun taal- en algemene kennis van het land.

Het toetsen van het taalniveau en kennis is niet het enige obstakel die de nieuwkomers moeten doorstaan. Naturalisatie kost namelijk 945.00 euro.


Waarom is naturalisatie zo belangrijk voor mensen?
Iemand die immigreert naar Nederland kan geen Nederlandse paspoort aanvragen. Zonder naturalisatie mogen mensen ook niet stemmen in Nederland en kan men alleen tot een beperkte periode in het buitenland vertoeven. Het worden van een Nederlander kent dus veel voordelen.

Mensen verhuizen naar Nederland om diverse redenen volgens burgemeester Wouter Kolff. “Sommigen zijn gevlucht voor oorlog, anderen wonen al heel lang in Nederland”, vertelt burgemeester Kolff. Een van de nieuwe Nederlanders komt uit Turkije en vertelt: “Ik ben verliefd.”

Hieronder kun je de beelden van de bijeenkomst bekijken!Bijna alles is leuk in Nederland, bijna
“Het leukste is denk ik wel school en het minste leuk, dat weet ik niet. Bijna alles is leuk in Nederland”, zeggen twee jonge broertjes. Over een ding zijn alle nieuwkomers het over eens: “Nederland is een mooi land, maar het weer is slecht. Zelfs een beetje deprimerend.”

Lees meer over:

naturalisatie|