Dordrecht, Netherlands

Ondanks het slechte weer wordt er voor NL-Doet hard gewerkt bij de Groeituinen

Bij de Groeituinen aan de Patersweg zijn ze blij met alle hulp RTV Dordrecht
Regen, natte sneeuw en nog meer regen. Voor het weer hoeven de vrijwilligers bij de Groeituinen in Dordrecht het niet te doen. Toch zijn ze druk bezig om de buitenkant en het interieur van het oude schoolgebouwtje aan de Patersweg een fikse opknapbeurt te geven. Het is vandaag en morgen namelijk weer NL-Doet.
Trevyn van Houwelingen | 10 maart 2023 16:04 | Aangepast op 10 maart 2023 16:04
Het evenement, dat wordt georganiseerd met hulp van het Oranje Fonds, duurt twee dagen en vindt jaarlijks plaats. Tijdens deze dagen wordt iedereen aangemoedigd om de handen uit de mouwen te steken en eens om te kijken naar anderen. Op het eiland van Dordrecht alleen al zijn er 25 verschillende projecten waarbij vrijwilligers mee kunnen helpen met bijvoorbeeld het opknappen van een moestuintje, bomen planten of klussen bij een clubhuis.

Zo ging een groep collega’s uit Eindhoven een handje helpen bij vrijwilligersorganisatie de Groeituinen aan de Patersweg. De acht vrijwilligers zijn meteen aan het werk gezet, er moest namelijk een hoop gebeuren. Mathanja Walinga is initiatiefneemster bij het project, zij is blij met alle hulp: “Het is een enorme klus, het gebouw staat er al een tijdje en onderhoud was heel erg nodig. We gebruiken NL-Doet om daar een goede start aan te geven.”
Voor de vrijwilligers was er gelukkig wel warme soep beschikbaar RTV Dordrecht
De klus bij de Groeituinen bestaat vooral uit het schuren, repareren en opnieuw in de verf zetten van de dakspanten, dakgoot en kozijnen aan de buitenkant van het gebouw van de Groeituinen. Het gebouw is hoognodig aan onderhoud toe en het aanpakken van deze klussen is dus een mooie start. Naast deze grote klus worden ook andere opruim- en opknap-klusjes aangepakt. Doel van vandaag en morgen het aantrekkelijker maken en verduurzamen van het gebouw. Naast een prettige dosis gezelligheid natuurlijk.

Ook iets betekenen voor een lokaal project? Op deze website van NL-Doet is precies te zien welke projecten er allemaal beschikbaar zijn en hoeveel vrijwilligers deze nog nodig hebben.

Bekijk hieronder de reportage over de eerste dag van NL-Doet bij de Groeituinen.

Lees meer over:

Groeituin|vrijwilligers|NL-Doet|

Lees ook

Deze Dordtse groeituin is meer dan alleen een groentetuin

Groeituinen Dordrecht organiseerde een inspiratiemiddag om meer aandacht te krijgen voor de organisa...

De Natuur- en Vogelwacht zoekt vrijwilligers

Als vrijwilliger van de Natuur- en Vogelwacht lijk je je nooit te hoeven vervelen. Maar nu zoekt de ...