Dordrecht, Netherlands

Ontwikkeling Gezondheidspark voor een deel stilgelegd: ‘Ontbreekt aan vertrouwen’

Dit zijn de plannen voor het Gezondheidspark, maar vertraging ligt op de loer Ballast Nedam
De ontwikkeling van het gebied tussen het ziekenhuis en de Sportboulevard in Dordrecht ligt voor een deel stil, blijkt uit een brief van wethouder Burggraaf aan de gemeenteraad. Dat komt omdat de ontwikkelovereenkomst tussen de gemeente en het bouwbedrijf Ballast Nedam deels is stopgezet.
Corrado Francke | 2 juni 2023 16:33 | Aangepast op 2 juni 2023 16:33
In de brief staat dat dit komt omdat beide partijen het op verschillende onderdelen niet eens zijn geworden, bijvoorbeeld op financieel vlak en in een stukje verantwoordelijkheid voor de omgeving.

Burggraaf schrijft dat de gemeente “grote waarde hecht aan snelle realisatie van woningbouw”, maar dat het ontbrak aan vertrouwen van de gemeente in Ballast Nedam. De wethouder twijfelt ook over het verdere verloop. “Gezien het feit dat de uitgangspunten in de ontwikkelovereenkomst voor de fasen 0 en 1 niet tot overeenstemming leidden, is het de vraag of dit lukt”, zo valt te lezen in de brief.

Parkeergarage
De overeenstemming tussen de gemeente en Ballast Nedam is in twee van de vijf fasen beëindigd. De bestaande parkeergarage Gezondheidspark blijft daarom in bezit van de gemeente, iets waar de VSP en de SP zich in de gemeenteraad al hard voor maakten. Vanuit de SP leverde dat zelfs Kamervragen op.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis noemt het nieuws “hoopvol” omdat de parkeertarieven in de toekomst daarom niet per se door ‘de markt’ worden bepaald. In een statement benadrukt het ziekenhuis dat er in de afgelopen jaren veel verzet is geweest tegen de parkeersituatie. “Maar het ging ons niet alleen om de tarieven, ook om bereikbaarheid, veiligheid en kwaliteit van de parkeervoorzieningen en de openbare ruimte.”

‘Geen schoonheidsprijs’
Wel vindt het ziekenhuis het, zo laat een woordvoerder weten, jammer dat de ontwikkeling van het gebied voorlopig stil lijkt te vallen. “Het gebied zoals het nu is, verdient al vele jaren geen schoonheidsprijs, terwijl het mede ons visitekaartje is en we ervan afhankelijk zijn voor het parkeren van al onze doelgroepen.”

De gemeente wil niet reageren op vragen van RTV Dordrecht wat het deels beëindigen van de overeenkomst betekent voor de bouw van 720 woningen op het Gezondheidspark. Dat staat in de komende jaren op de planning. “Uiteindelijk blijft het bestemmingplan staan”, laat een woordvoerder weten. “Maar het proces om daar te komen, gaat anders lopen."

Lees meer over:

Gezondheidspark|

Lees ook

Kunst op geluidswanden langs de N3

Misschien is het je al opgevallen, er zijn opvallende geluidsschermen geplaatst op viaducten langs d...

Afslag Gezondheidspark N3 tot eind 2023 dicht voor aanleg geluidschermen

Binnenkort worden er geluidschermen geplaatst langs de N3, ter hoogte van het Albert Schweitzer en d...

VSP en SP: meer sociale huur en betaalbaar parkeren in plannen Gezondheidspark

De VSP en SP hopen, nu een deel van de ontwikkelovereenkomst voor het Gezondheidspark is stopgezet e...

46 knotplatanen maken plaats voor woningen Middenzone Gezondheidspark

De gemeente is begonnen met het uitgraven van de knotplatanen langs de Overkampweg en de Karel Lotsy...

Wat weten we nu van de Romeinse villa bij het gezondheidspark?

Enkele kapotte dakpannen, potten, make-up spullen en een speerpunt. Het zijn een paar van de gevonde...