Dordrecht, Netherlands

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Bij veel Dordtenaren zal hij vooral bekend zijn als de man die het nieuws uit Dordrecht bij hen thuis bracht. Onze oud-collega Sieto Zeeman is niet meer. Hij werd 66 jaar.
Redactie RTV Dordrecht | 18 april 2024 15:35 | Aangepast op 18 april 2024 15:35
Naast nieuwslezer was Sieto ook lange tijd programmaleider radio en maakte hij diverse programma’s voor de omroep tussen 2006 en 2013. Zijn karakteristieke stemgeluid en flamboyante uiterlijk zorgde ervoor dat hij ook gevraagd werd voor verschillende presentatieklussen buiten de tv- en radiowereld om. Zo was hij een aantal jaar één van de presentatoren op de podia van het Big Rivers Festival.

“Een redelijk bijzondere vogel was het natuurlijk”, vertelt Bas de Zwart, één van de mensen achter het festival. “Ik denk dat er echt wel een persoonlijkheid op het podium stond. Hij had een heel bijzondere stem en het was een prachtige man om te zien. Mensen waren gelijk alert als hij begon te praten. Het was heel tof om hem als presentator te mogen hebben.”

De Zwart vertelt dat hij ook buiten Big Rivers om contact met Sieto had. “We zagen hem ook privé." Maar ze raakten elkaar uit het oog toen hij een paar jaar geleden uit Dordrecht vertrok om zich in Brabant te vestigen. "Daar is hij supergelukkig geweest met zijn vriendin Aty. Daar zijn Lotte en ik erg blij om. Mensen hadden ook wel eens kritiek op hem, maar eigenlijk hield iedereen die ik kende van hem. En hij ook van hen”.
Benefietconcert
Sieto was zelf een groot muziekliefhebber en speelde saxofoon. Niet vreemd dus dat hij als vrijwilliger aan de slag ging bij de Dordtse Jazz Societeit en een graag geziene gast was op muzikale feesten en partijen. Zo kwam hij ook in contact met de Dordtse muzikant Henry van Tienen van de band Bedjo Kumpulan. Toen bleek dat Van Tienen aan ALS leed, besloot Sieto speciaal voor hem een benefietconcert in Schouwburg Kunstmin te organiseren.

“Ik had aan Henry gevraagd, wat zou je nou nog een keer graag willen in je leven? Bungeejumpen of naar Java, het geboorteeiland van me moeder?”, vertelde Sieto destijd voor de camera van RTV Dordrecht. “En toen zei Henry: ik heb altijd in de schaduw gestaan op grote podia. Ik zou nog een keer zelf willen vlammen. Maar dan in de spotlights.” En zo geschiedde. De schouwburg was tot de nok toe gevuld. Het publiek werd getrakteerd op optredens van muzikale collega’s van Van Tienen en Sieto praatte alles aan elkaar. In totaal werd bijna 15.000 euro opgehaald voor onderzoek naar ALS.
Ruim 10 jaar geleden was Sieto te gast in ons programma Junior. Daarin werd hij geïnterviewd door Jock de aap over zijn werk bij de omroep.
De laatste jaren liet zijn gezondheid hem steeds vaker in de steek. Sieto Zeeman is 66 jaar geworden. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Lees ook

Gemeente Dordrecht nagenoeg de perfecte plek voor elektrisch rijden

Goed nieuws voor alle elektrische autorijders in Dordrecht. De gemeente staat landelijk op plek twee...

Meer dan 1500 euro opgehaald door circusvoorstelling De Sterrenkijker

Kinderen van jubilerende basisschool De Sterrenkijker in Dordrecht hebben meer dan 1500 euro opgehaa...

Ook gemeenteraad verdeeld over coalitieakkoord

In de Tweede Kamer is gedebatteerd over het coalitieakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. Een ronde lang...

Explosie en kleine brand bij woning op De Staart

Aan de Beekmanstraat op De Staart in Dordrecht is dinsdagavond rond 23:00 uur een explosie geweest, ...

FC Dordrecht versterkt zich met Feyenoord-jeugdproduct Sem Valk

FC Dordrecht heeft met Sem Valk de tweede aanwinst in aanloop naar komend seizoen gepresenteerd. De ...

FC Dordrecht haalt met Dean Zandbergen een nieuwe spits in huis

FC Dordrecht heeft dinsdag de eerste nieuweling in aanloop naar volgend seizoen gepresenteerd. Het g...