Dordrecht, Netherlands

Paashaas van Rembrandt en frikandellenshirt: de Dordtse 1-aprilgrappen van dit jaar

Het Dordrechts Museum met een bijzondere aanwinst en een ‘frikandellentenue’ van FC Dordrecht. Het was maandag weer 1 april: reden voor merkwaardig, maar niet altijd even serieus nieuws. Wij zetten een aantal grappen voor je op een rij.
Corrado Francke | 2 april 2024 10:54 | Aangepast op 2 april 2024 10:54
Unieke aanwinst Dordts Museum
Een gouden ei, deftige kleding en twee flinke flaporen, geschilderd door een ware Hollandse meester in de zestiende eeuw. Tenminste, zo lijkt het. “Wij zijn als museum trots op nieuwe aanwinst: een onlangs ontdekt schilderij van Rembrandt”, schrijft het Dordrechts Museum vol tevredenheid op Facebook.

Het meesterwerk is volgens het museum onlangs opgedoken. “We vinden het geweldig dit werk als eerste museum te mogen tonen”, staat erbij. Maar hoe mooi het werk ook is: volgers van het museum hebben de grap in de smiezen, blijkt uit de reacties onder het bericht.

Speakers de deur uit bij Bibelot
Bibelot kondigde maandag aan speakers te verbannen uit het poppodium en te vervangen door koptelefoons. “Het volume van de koptelefoon zal gaan tot maximaal 80 decibel, zodat het geluid tijdens een concert of festival voor een ieder aangenaam blijft”, zo valt te lezen op hun socials.

“Dankzij deze maatregel kun je zelf het volume regelen en hoor je het andere publiek niet meer kletsen. Je oren zullen je dankbaar zijn!”, klinkt het vervolg.

Een paar uur later werd het bericht geüpdatet. “Nee, natuurlijk doen we de speakers niet weg, maar let wel goed op je oren.” Het poppodium geeft ook aan iedere maand een Silent Disco te organiseren.

‘Snackshirt’ aan de Krommedijk
FC Dordrecht draait dit seizoen uitstekend: zelfs de play-offs voor promotie naar de eredivisie liggen binnen handbereik. Voor de club aanleiding om een speciaal tenue te presenteren. “Een ode aan onze stad Dordrecht en haar verhalen”, aldus de club op haar sociale media.

Op foto’s is te zien hoe spelers Ruben Kluivert en Tim Receveur in een bruinkleurig shirt poseren, met in het midden mayonaise en ketchup in vlechtvorm. Twee frikandellen speciaal met benen dus.

Er is niet voor niks voor een frikandel gekozen. De snack werd in 1954 in Dordt gelanceerd en dat is ook aan de Krommedijk niet onopgemerkt gebleven. “Het tenue belichaamt trots, traditie en de onbreekbare band tussen club en stad. Het ontwerp is zowel een eerbetoon en past echt bij zowel Dordrecht als FC Dordrecht”, schrijft de club in een persbericht.

Wat geen 1-aprilgrap is: het shirt is te winnen via een play-off quiz, te spelen via de website van de club.

Met de Pieter Boele naar Papendrecht
Sinds vorige zomer is een deel van de vloot van de Waterbus elektrisch. Maar met een vol stroomnet liggen problemen op de loer, denkt Johan Veenstra. Want is er voor de elektrische schepen nog wel stroom om bij te laden? De waterbus-medewerker had een origineel alternatief voor ogen en benaderde RTV Dordrecht.

Als er geen elektriciteit meer is om de waterbus nog bij te laden, zeker in de spits, wil Johan namelijk een oude stoomsleper van stal halen: de Pieter Boele. Uiteindelijk zetten wij, weliswaar met een knipoog, deze reportage in elkaar:

Lees meer over:

1 april|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00