Jaren was er gesteggel over wie voor de kosten van de vuurwerkshow op moest draaien. Dat was tot nu toe Dordrecht, maar andere gemeenten konden wel meegenieten. "Vanuit de goede samenwerking tussen de gemeenten kunnen we dit jaar een gezamenlijke show aanbieden aan onze inwoners”, laat burgemeester Kolff weten. “Op deze manier kan iedere bewoner veilig genieten van goed en mooi vuurwerk. Het is een kans voor iedereen om het feestelijke moment met elkaar te beleven. Ook voor diegene met een minder groot budget.”
De gemeenten vinden de show een goed alternatief voor het zelf afsteken van vuurwerk. Dat mag ook tijdens deze jaarwisseling niet in de binnenstad van Dordrecht en andere vuurwerkvrije zones in de drie gemeenten. Vuurwerkvrije zones zijn er bijvoorbeeld bij scholen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen, verzorgingshuizen en de Dordtse Biesbosch. In de krant, op de gemeentewebsites en op straat worden de vuurwerkvrije zones aangegeven.
Margreet van Driel, burgemeester Papendrecht: “We breiden dit jaar het aantal vuurwerkvrije zones in Papendrecht verder uit. Veel van onze inwoners hebben gereageerd op de vraag welke gebieden komende jaarwisseling nog meer vuurwerkvrij zouden moeten zijn. Het zelf afsteken van vuurwerk kan daardoor op minder plekken in onze gemeente. Met de vuurwerkshow op het Drierivierenpunt bieden we alle inwoners van Papendrecht de mogelijkheid om met elkaar af te tellen tot het nieuwe jaar én in hun eigen woonplaats te genieten van een geweldig mooi vuurwerk.”
“Deze vuurwerkshow is een prachtige manier hoe we als drie gemeenten samen op een feestelijke en veilige manier van vuurwerk kunnen genieten”, voegt burgemeester Edo Haan van Zwijndrecht hier aan toe. “Ieder jaar vallen er veel slachtoffers bij het afsteken van vuurwerk van consumentenvuurwerk. Ik wil er alles aan doen om dat leed terug te dringen."