Dordrecht, Netherlands

Prikken in de kerk: extra vaccinatielocaties in de Drechtsteden

Foto: Jordy Nijenhuis
Heb je (booster-) vaccin nog niet gehad en heb je geen zin om daar ver voor te reizen? Dan heeft de GGD een passende oplossing. Vanaf maandag 7 februari worden er voor een periode van drie weken in zes gemeentes tijdelijke vaccinatielocaties geopend. Op de locaties kunnen inwoners terecht voor vragen over het vaccin en gratis, zonder afspraak, hun 1ste, 2de of boostervaccinatie halen. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan het wijkgericht vaccineren zoals dat in 2021 werd uitgevoerd.
Marjolein Vos | 25 januari 2022 15:15 | Aangepast op 25 januari 2022 15:15
Prikken in de buurt
“De vaccinatiecampagne is een nieuwe fase in gegaan,” laat de GGD weten. “Van massavaccinatie gaat de focus van de GGD ZHZ naar wijkgericht vaccineren. Naast de huidige vaste vaccinatielocaties in Gorinchem, Dordrecht en Puttershoek opent de GGD ZHZ zes tijdelijke vaccinatielocaties. Hierdoor biedt de GGD ZHZ alle inwoners van Zuid-Holland Zuid de gelegenheid laagdrempelig, dichtbij huis en zonder afspraak een vaccinatie te halen.”
In de periode vanmaandag 7 februari tot en met zaterdag 26 februarizijn de locaties te vinden in de gemeentes Alblasserdam, Molenlanden, Zwijndrecht, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. De tijdelijke vaccinatielocaties van de GGD ZHZ zijn steeds twee dagen tegelijk in twee gemeentes geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Maandag en dinsdag: bioscoop Landvast in Alblasserdam en VV Peuersum in Giessenburg/Molenlanden.
Woensdag en donderdag: gemeentehuis in Zwijndrecht en de Andreaskerk in Dordrecht.
Vrijdag en zaterdag: gemeentehuis Hardinxveld-Giessendam en Het Bonkelaarshuis in Sliedrecht.

Volwassenen kunnen hier terecht voor hun eerste, tweede en boostervaccinatie. Kinderen tussen de 5 en 11 jaar kunnen alleen op afspraak geprikt worden bij de vaste vaccinatielocaties in Gorinchem, Dordrecht en Puttershoek.

Wijkgericht vaccineren
Met het openen van de tijdelijke vaccinatielocaties geeft de GGD ZHZ een vervolg aan het fijnmazig vaccineren van 2021. “De wijkgerichte aanpak heeft als doel begrijpelijke informatie te geven over het coronavirus, testen en het vaccin. Er is door de GGD ZHZ bewust voor gekozen tijdelijke vaccinatielocaties te openen in wijken waaruit signalen komen dat mensen moeite hebben met het maken van een vaccinatieafspraak. Dit kan te maken hebben met het niet (goed) begrijpen van de informatie en/of met de afstand tot een vaccinatielocatie,” laat een woordvoerder weten. “Als mensen niet goed geïnformeerd zijn, maken ze sneller een keuze om geen vaccin te nemen. Door het informeren op locatie wil de GGD ZHZ ertoe bijdragen dat iedereen weloverwogen een beslissing over vaccineren kan nemen.”

De GGD ZHZ is in gesprek met de andere gemeentes in de regio om ook daar na 26 februari tijdelijke vaccinatielocaties te openen.

Lees meer over:

Corona|Vaccineren|GGD ZHZ|

Lees ook

Coronaprik nu ook zonder afspraak te halen

Je hoeft geen afspraak meer in te plannen als je een coronavaccin wil krijgen. Vanaf deze week kun j...

Gratis HPV-vaccinatie met 6 maanden verlengd; opkomst valt tegen

18- tot 26-jarigen kunnen tot 1 juni 2024 gratis de prik tegen HPV halen. Dat heeft de GGD besloten....

Najaarsronde coronaprik van start voor kwetsbaren

Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen zich vanaf deze week ...

Peter van der Meer te gast in eerste aflevering van nieuw seizoen Op Pad Met Ad

Met passie, zo kijkt de bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis Peter van der Meer t...

Gezondheidszorg in Dordt: focus op de preventie en houd de stad sociaal

De gezondheidszorg, één van de grootste kostenposten en veroorzaker van talloze kopzorgen. Het perso...

Ruim helft jongvolwassenen in onze regio ervaart psychische klachten

Meer dan de helft (54%) van de jongvolwassenen in de regio Zuid-Holland Zuid geeft aan psychische kl...