Dordrecht, Netherlands

Renovatie aanleunwoningen woon- en zorgcentrum De Merwelanden van start

Begin april is de duurzame renovatie van 86 aanleunwoningen van Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden van start gegaan. Donderdag kwamen de bewoners, de bewonerscommisie en de architect samen om te proosten op dit heugelijke moment.
Trevyn van Houwelingen | Erik van Krimpen | 17 april 2023 14:00 | Aangepast op 17 april 2023 14:00
De appartementen zullen worden gerenoveerd tot levensloopbestendige en duurzaame woningen. Zo worden appartementen gemoderniseerd, beter geisoleerd en wordt het woon- en zorgcentrum rolstoelvriendelijk gemaakt.
Marjan van der Weijden, voorzitter van de bewonerscommisie, ziet de noodzaak in van de renovatie: "We willen echt dat de oudere mensen, die nu nog niets mankeren maar die wel wat gaan mankeren, hier in de toekomst kunnen blijven wonen."

Het renovatieproject, genaamd Maerwe Hoove, bestaat uit 6 fases waarbij er 18 woningen tegelijk verbouwd zullen worden. Dit betekent dat de bewoners in de tussentijd in een wisselwoning moeten trekken.
Een ingrijpende verandering volgens Gonnie Timmer die deel uitmaakt van de bewonerscommisie. "Ik snap dat het niet altijd meevalt en dat er in het hoofd wel iets moeten draaien moet van oh ik moet mijn huis uit, maar ze krijgen er iets moois voor terug."

Tijdens de renovatie zullen de bewoners ook te maken krijgen met overlast van de bouw en volgens Gonnie Stam is daar helaas geen ontkomen aan. "De bewoners zijn in ieder geval goed ingelicht dat er overlast zal zijn. Daarnaast houden we het zo kort mogelijk dus in de middag wordt er op tijd gestopt."

De renovatie zal naar verwachting in 2024 voltooid zijn, waarna alle bewoners weer in hun nieuwe gerenoveerde appartementen zullen zitten.

Bekijk hieronder onze reportage over de aanleunwoningen.

Meest gelezen

Lees ook

Tweede editie Cultuur Camping bij zorgcentrum de Merwelanden: 'Elkaar zien en ontmoeten'

Poppenspeler Koos Wieman trapte dit jaar het begin van de Cultuur Camping af in de tuin van zorgcent...

Station Dordrecht Zuid; van grijs en grauw naar toegankelijk en fris

Het was een grijs, grauw en verwaarloosd station; Station Dordrecht Zuid. Na maanden te hebben gewer...

In 'De Keuken van de Staart' vind je recepten van over de hele wereld

12 chefs en 11 kinderen uit de Staart hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw kookboek: 'D...