Dordrecht, Netherlands

In 'De Keuken van de Staart' vind je recepten van over de hele wereld

12 chefs en 11 kinderen uit de Staart hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw kookboek: 'De keuken van de Staart'. In dit initiatief van Toppie Dordrecht leerde kinderen hoe je een echt kookboek maakt. Vorige week woensdag werd het boek gelanceerd in zorgcentrum de Merwelanden.
Alexander Eleveld | 13 juli 2022 16:00 | Aangepast op 13 juli 2022 15:33
"Het was echt heel leuk", zegt één van de kinderen tijdens de lancering. Haar favoriete gerecht in het boek? Tasta, een variant op een pastagerecht. Volgens Jochem de Wit, van Toppie Dordrecht, kenden de kinderen en de koks elkaar niet. "Het was leuk om de samenwerking te zien ontwikkelen. Na drie weken konden ze met elkaar lezen en schrijven en konden ze elkaars gerechten ook echt bereiden."

In het boek staan 15 gerechten uit allerlei hoeken van de wijk (en de wereld). En niet alleen de recepten staan erin, maar je leest ook het verhaal achter het recept. Daarnaast krijg je onder andere een kijkje in de wereld van foodfotografie.
Al eerder werd 'De keuken van Crabbehof' gemaakt. Er zijn daarnaast plannen om het project volgende keer weer in een andere wijk te organiseren.