Dordrecht, Netherlands

Robert en Heather ontvangen Johan de Wittspeld voor geven reanimatiecursussen

Robert en Heather werden in het zonnetje gezet door wethouder Van der Linden ©Leo den Otter
Ze dachten dat ze een een reanimatietraining aan raads- en commissieleden zouden geven, maar het einde van de avond verliep anders dan ze verwacht hadden. Robert en Heather Vreugdenhill werden verrast door wethouder Rik van der Linden, die hen bedankte voor hun jarenlange inzet voor de stichting Reanimantie Dordrecht.
Marjolein Vos | 23 maart 2023 16:15 | Aangepast op 23 maart 2023 16:15
“Ik had het nooit verwacht, ik ben flabbergasted”, zegt Robert Vreugdenhill. “Wij doen al jaren gewoon ons ding.” En dat is zoveel mogelijk mensen leren hoe ze moeten reanimeren. Robert was ooit ambulancebroeder. “Toen ik destijds op de ambulance ging werken, zag ik dat in het voortraject het niet zo goed geregeld was. Reanimaties kwamen wij tegen op de ambulance en toen dacht ik: goh dat moet anders kunnen. Mensen moeten weten wat ze kunnen doen.” Robert besloot instructeur te worden. En sindsdien geeft hij cursussen via de in 2006 opgerichte stichting Reanimatie Dordrecht.

Ook zijn vrouw Heather wordt in het zonnetje gezet. Terecht, volgens Robert. “Zonder mijn vrouw zou ik het niet kunnen doen. Als zij stopt, moet ik ook stoppen. Zij organiseert het, zij regelt het.” Ze is op de achtergrond verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, zoals de administratie, de coördinatie en de planning.

Naast het geven van reanimatietrainingen bij onder meer sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties heeft de stichting er ook voor gezorgd dat er een uitgebreid netwerk aan AED’s in de stad uitgezet is. Sinds beging 2023 is Dordrecht daardoor officieel HARTveilig.


Blijk van waardering
Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich belangeloos en vrijwillig hebben ingezet voor de Dordtse samenleving dan wel op ándere wijze van grote betekenis zijn voor de stad Dordrecht.

Lees meer over:

reanimatie|