Dordrecht, Netherlands

RopaRunners aangekomen bij finish in Rotterdam

Na een paar emotionele en fysiek zware dagen kwamen maandag de deelnemers van de Roparun afgepeigerd aan in Rotterdam. “De schoenen zijn nog steeds doorweekt en dat geldt eigenlijk wel voor iedereen hier”, vertelt Tunahan Kuzu van het team Politiek Rotterdam.
Marie Frenay | 7 juni 2022 16:30 | Aangepast op 7 juni 2022 16:04
Ieder jaar wordt de beruchte Roparun georganiseerd. Teams van maximaal acht lopers, minimaal twee fietsers en verschillende mensen ter begeleiding leggen flinke afstanden af om geld in te zamelen voor goede doelen. Het geld, wat de teams ophalen, wordt gedoneerd aan stichtingen die zich inzetten voor kankerpatiënten. Dit jaar worden zestig doelen geholpen,. Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is een van de doelen dat wordt geholpen met een donatie.

Corona gooit roet in het eten
Deelnemers startten dit jaar vanaf vliegveld Twenthe. Normaal gesproken kunnen de deelnemers ook startte in Parijs of Bremen, maar vanwege het nieuwe omnikron variant van corona was een internationale Roparun niet mogelijk. Of de deelnemers dat jammer vonden? Daar waren de meningen over verdeeld. “Het was nu heel saai en heel vlak”, vertelt een van de deelnemers. Terwijl een ander team de marathon in Nederland als helemaal fantastisch beschreef.

Na de zon kwam de regen
Deze tegenslag weerhield deelnemers er niet van om hun sportschoenen aan te trekken een mee te doen aan deze estafetteloop. Het slechte weer werd de sportievelingen niet bespaard. Op zaterdag moesten de sporters onder de brandende zon lopen en fietsen. En op zondag viel de regen met bakken uit de hemel. “Het was vandaag heel erg nat. Het was echt afzien en gisterenavond waren wij er helemaal klaar mee,” vertelt een van de Roparunners.

Emotionele tocht
De marathon was niet alleen fysiek heel zwaar. Voor veel renners was het evenement ook heel emotioneel. “We hebben een oma in het hospice. En dat maakt het super mooi om dit als team door te maken”, legt een van de hardlopers geëmotioneerd uit.

Bij de voorafgaande editie van de Roparun werd er veel geld ingezameld. Om hoeveel geld het dit jaar gaat, wordt later bekend gemaakt. Tot nu toe is er 2.1 miljoen geld opgehaald.

Lees meer over:

Roparun|

Lees ook

Team Stoer doet mee aan de landelijke Roparun: "Elke euro is stoer"

Onder leiding van Jan Stuurman probeert Team Stoer zoveel mogelijk geld op te halen voor de Roparun....

Basisschool De Atlas rende alvast een eigen Roparun

De Roparun komt er begin juni weer aan. Bij basisschool De Atlas deden ze alvast een mini-versie van...

Het is weer zover! Roparunners van het Albert Schweitzer ziekenhuis vertrekken naar startlocatie

Vrijdag stapte het team van het Albert Schweitzer ziekenhuis in de bus. Dit weekend zullen zij aan d...

Dankbaarheid en trots: Roparunners halen ruim drie miljoen euro op tijdens speciale Nederlandse editie

3.402.466 euro. Dat bedrag hebben de Roparunners dit jaar bij elkaar gelopen en gefietst. Tweehonder...