Dordrecht, Netherlands

Ruijl over alliantie FC Dordrecht en Feyenoord: 'Gaat erom dat je elkaar kunt versterken'

Mark Ruijl Corrado Francke
Mark Ruijl is sinds deze zomer een belangrijke spil in de alliantie tussen FC Dordrecht en Feyenoord. In gesprek met RTV Dordrecht vertelt de geboren Hagenaar over zijn precieze rol, het nut van de samenwerking en de - inmiddels achter de rug - drukke transferperiode. "Ik vind die hectiek ook wel iets moois."
Marjolein Vos | Corrado Francke | 12 september 2023 11:30 | Aangepast op 12 september 2023 11:30
De basis voor de samenwerking werd ongeveer een jaar geleden gelegd, toen Ruijl met Feyenoord-directeur Dennis te Kloese en diens Dordtse evenknie Hans de Zeeuw 'intensieve gesprekken' voerde. "Het is fijn dat het enigszins in de buurt is, niet alleen voor mijzelf maar ook voor de spelers. Ook ken ik De Zeeuw al wat langer, dus daar hadden we al snel goede gesprekken mee."

"In ons netwerk gingen we op zoek naar spelers die binnen de Nederlandse speelstijl goed passen", legt Ruijl uit. Dat netwerk maakte het mogelijk dat FC Dordrecht met de 19-jarige Adrian Segecic zelfs uit Australië een speler haalde. "In dit geval is dat een verdienste van Schuiteman, die de technisch directeur van Sydney FC goed kent."

Waar FC Dordrecht profijt heeft van het 'scoutingapparaat', inclusief de huurlingen die dit seizoen aan de Krommedijk spelen, wil Feyenoord middels de alliantie spelers aan volwassen voetbal laten ruiken. "De 'holy grail' zou zijn dat één of twee van die jongens op een duur terugstromen naar Feyenoord 1. Dat zou heel mooi zijn en daar zit ook voor Feyenoord het voordeel van de samenwerking."

De Dordtenaren, die in de competitie voorlopig vijf punten in vier duels verzamelden, beschikken dit seizoen over een opvallend jonge selectie. "Ik heb niet zo veel met het woord 'ervaring', het gaat voornamelijk om kwaliteit", is Ruijl duidelijk. Hij noemt Feyenoord-huurling

Antef Tsoungui als een voorbeeld van een jonge speler met ervaring "en leiderschap snel op kan pakken". Ook is er volgens Ruijl een groot voordeel voor jonge spelers in Nederland. "Jongens die aanvallend veel brengen, maar tactisch en technisch nog veel moeten leren, kunnen zich hier goed ontwikkelen. Waarom? Omdat wij niet direct bij een eerste fout de hakbijl zullen hanteren, maar met zo'n jongen verder gaan in zijn ontwikkeling", constateert Ruijl.

Waar sommige supporters bang waren dat FC Dordrecht haar identiteit kwijt zou raken, wil ook Ruijl die twijfel wegnemen. "Ik denk dat het van groot belang is dat Dordrecht zijn dna behoudt en dat is ook hoe Feyenoord dat ziet. Het gaat er voor mij voornamelijk om dat je elkaar kunt versterken."

Bekijk hieronder
ons interview met Mark Ruijl.

Lees meer over:

FC Dordrecht|Feyenoord|

Lees ook

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...