Dordrecht, Netherlands

Samenwerkende Jeugdhulp verhuist naar grotere locatie Stadspolders

Het is niet fijn dat er zoveel voorzieningen nodig zijn voor jeugdhulp in Dordrecht, maar van de opening van het nieuwe gebouw van Samenwerkende Jeugdhulp aan de Mahonie in Stadspolders werd toch een feestje van gemaakt.
Trevyn van Houwelingen | 22 juni 2023 16:00 | Aangepast op 22 juni 2023 15:49
De nieuwe locatie draagt de naam de Biezelanden en is gevestigd aan het schoolterrein van basisscholen de Bever en Johan Friso. De BSO Kinderlandshoek zit in hetzelfde gebouw, daar wordt nu mee samengewerkt.

Op het schoolplein waren voor de feestelijkheden een poffertjeskraam en een espressobar gecharteret. Het welkomstwoord kwam van directeur Marieke Verhoeks. Vervolgens was het aan wethouder van der Linden, hij kreeg terloops een gigantische gouden schaar in zijn handen gedrukt, om de opening te verrichten. De wethouder ontving daarbij hulp van één van de aanwezige kinderen en tezamen verklaarden zij het nieuwe gebouw voor geopend. Daarna mochten belangstellenden het nieuwe gebouw betreden en werd er een rondleiding georganiseerd.

In het nieuwe gebouw heeft de organisatie ruimte voor vier groepen, tegenover de drie die ze bij de vorige locatie op Matena’s Pad konden bedienen. Het grootste deel van de zorg die de organisatie verleent speelt zich echter niet op de eigen locatie af. De organisatie wil allereerst hulp aanbieden op locatie, dus bij kinderen thuis of op school. Als dat echter niet succesvol blijkt is een deel van de 25 werknemers nog aanwezig op locatie Mahonie, om daar hulp te bieden voor het kind.

Samenwerkende Jeugdzorg hoopt met deze locatie de groei in vraag naar jeugdzorg het hoofd te kunnen bieden, volgens Marieke Verhoeks draagt de organisatie zorg voor meer dan honderd kinderen. Die bevinden zich vooral in Dordrecht, maar omdat jeugdzorgorganisaties vanuit het Rijk zorg moeten dragen voor een groter gebied zijn ze beschikbaar voor hulpbehoevenden in heel Zuid-Holland Zuid.

Bekijk hieronder een korte reportage over de verhuizing van Samenwerkende Jeugdhulp.

Lees meer over:

jeugdhulp|

Meest gelezen

Lees ook

Vragen over jeugdhulp? Stel ze tijdens de bijeenkomst ‘Luister ook eens Naar Mij’

Jeugdhulp valt sinds 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Deze stelselwijziging vero...