Dordrecht, Netherlands

Scream VI-schreeuwmeter van Papendrechtse influencer gaat viral: meer dan 30 miljoen views in 3 dagen

Glenn Eilbracht © Eigen foto
Een video van TikTok-influencer Glenn Eilbracht uit Papendrecht is zondag - drie dagen na publicatie - door bijna 31 miljoen mensen bekeken. Tienduizenden mensen hebben zijn clip van de start van een speciale viewing van de nieuwste Scream-film geliket. Ook het aantal volgers van zijn Instagram- en TikTok-account kreeg een flinke boost.
Marjolein Vos | 14 maart 2023 10:40 | Aangepast op 14 maart 2023 10:30
De 34-jarige Eilbracht was vorige week samen met andere Nederlandse influencers en fans uitgenodigd voor een previewing van Scream VI, de zesde film in de gelijknamige serie horrorfilms. Dat was in Amsterdam in een speciaal bioscoopzaaltje van Universal Pictures Netherlands. De viewing werd gehost door YouTuber Kwekkelkop.

Glenn is al jaren fan van de Scream-reeks en had zijn eigen masker bij zich. De film moest in stijl beginnen: 'Scream to start the film', stond er op het filmdoek. Pas toen de toeschouwers hun longen uit hun lijf schreeuwden en de Scream-schreeuwmeter groen uitsloeg, doofden de lichten in de zaal en kon de horror beginnen.

Taart
De influencer filmde de schreeuwsessie en deed er in eerste instantie niets mee. Maar donderdag, toen de film officieel gereleaset werd in de Verenigde Staten, besloot hij de video toch op TikTok te zetten. "Vrijdagochtend liep het snel op: 400 views, een uur later 900.000 views en al snel 1 miljoen. Toen zei ik op mijn werk, 'als ik de 2 miljoen haal, dan haal ik taart'."
Bij één taart mag het eigenlijk niet blijven, want nu de film ook in Europa in de bioscopen draait, blijft het aantal views oplopen. Op Glenns TikTok-account en op zijn Instagrampagina. "Aan de statistieken kan ik zien dat onder anderen mensen uit Polen, Duitsland, Italië, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk de video liken." Verschillende online nieuwsaccounts benaderen Glenn met de vraag of ze de clip mogen delen. Zoiets kleins dat wereldwijd een hit lijkt te worden, Glenn vindt het een 'giller'.

Teller tikt door
Hij kan het zelf nauwelijks geloven. Op zijn socials heeft hij er inmiddels ook tienduizenden volgers bij gekregen. "Ik zat een beetje in een dip met mijn TikTok. Ik had veel geplaatst in coronatijd, maar nu was het al een tijdje stil. Ik overlegde met een vriendin of het zin had dit te delen, wij geloofden eigenlijk niet dat het viral zou gaan."

Niets is minder waar, in de tijd tussen het telefoontje van Glenn met RTV Rijnmond en de publicatie van dit artikel komen er 1,5 miljoen views bij op de teller. Ter vergelijking: de video van Arjan Lubach 'America first, Holland second', gericht aan de toenmalige president Donald Trump staat sinds de publicatie zes jaar geleden inmiddels op 29 miljoen.
En de teller op Eilbrachts TikTok loopt door.....

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.
De Scream VI-meter © Screenshot Glenn Eilbracht

Lees meer over:

Papendrecht|influencer|

Meest gelezen

Lees ook

Eerste vier kandidaten ronden opleiding praktijkleren af

Wethouder Peter Heijkoop heeft dinsdag certificaten uitgereikt aan de kandidaten die de opleiding va...

Omrijden niet nodig: gratis fietspont tijdens werkzaamheden Merwedebrug in gebruik genomen

Het fietspad van de Merwedebrug wordt de komende weken flink onder handen genomen. Daardoor is het p...

Praten over armoede tijdens bijeenkomst: 'Een stap richting de oplossing'

1300 volwassenen en 400 kinderen uit Papendrecht leven in armoede. Hoe kunnen we dat verminderen? Of...

Badmeester Sia (56) vertrekt na 30 jaar uit Papendrecht: 'Tijd voor een nieuw avontuur'

Veel Papendrechters en mensen uit de omgeving zullen hem de afgelopen tientallen jaren als zwemleraa...

Alblasserdam verwijdert bijna alle vlaggen van het boerenprotest, Papendrecht doet aangifte

De gemeente Alblasserdam is woensdagmorgen begonnen met de verwijdering van omgekeerde vlaggen van a...

Egels hebben last van warmte, opvang in Papendrecht vangt er 1200 per jaar op

Niet alleen wij, maar ook egels hebben last van de afgelopen warme dagen. Dat merken ze ook bij de E...