Dordrecht, Netherlands

Sportraad wil meer aandacht voor sport en beweging in Dordts coalitieakkoord

De Sportraad Dordrecht is ontevreden over de focuspunten voor het coalitieakkoord. Er zou te weinig aandacht zijn voor sport en bewegen. In een brief aan de gemeenteraad spreekt de Sportraad hierover haar ongenoegen uit.
Vivian Rutte | 23 mei 2022 12:56 | Aangepast op 23 mei 2022 12:56
De formateurs maakten op 12 mei de focuspunten voor het coalitieakkoord van 2022 tot 2026 bekend. In dit verslag ontbreekt het woord ‘sport’, wel wordt er verwezen naar de Agenda 2030. In dit document worden sport en beweging wél kort genoemd, maar dat stelt niet zo veel voor volgens Rob Weeda, voorzitter van de Sportraad Dordrecht:  “Als de stad wil groeien naar 140.000 inwoners, dan moet het aantal sportvoorzieningen ook meegroeien. Nu werd het niet tot amper genoemd door de formateurs. Dat vinden wij qua ambitie wel heel erg magertjes.” 

Al eerder gaf de Sportraad aan een bijdrage te willen leveren aan het coalitieakkoord. Hier is nooit gehoor aan gegeven, stelt Weeda: “Sport is ontzettend belangrijk. Iedere euro die wij in sport steken is een euro minder die we in gezondheidszorg moeten steken. Wij hebben hier wel wat ideeën over,” licht de voorzitter toe.
Volgens een woordvoerder van de gemeente is de boodschap van de Sportraad luid en duidelijk binnengekomen. Daarnaast zijn er ook andere organisaties die de formateurs benaderd hebben. “Wij waarderen die betrokkenheid.”
Toch is de conclusie van de Sportraad is wat voorbarig, stellen de formateurs: “Zij baseren zich nu slechts op de genoemde focuspunten. Onder die focuspunten vallen uiteraard meerdere inhoudelijke onderwerpen. Daarin krijgt sport wel degelijk een plek in het akkoord.”

Op 31 mei presenteren de partijen het akkoord, dan kan iedereen lezen hoe de inbreng van de vele partijen een plek heeft gekregen. En ook dan moet het akkoord nog verder vorm krijgen in de praktijk, zeggen de formateurs: “De formerende partijen willen dit graag verder uitwerken en uitvoeren met de stad en de gemeenteraad. Het ligt voor de hand dat bij die uitwerking op onderdelen ook maatschappelijke partners worden betrokken." 

Lees meer over:

Gemeente Dordrecht|Sport|

Lees ook

VVD maakt zich zorgen om schuldpositie Dordtse ondernemers

De Dordtse VVD heeft vragen gesteld aan het college over het feit dat de coronasteun vanaf 1 januari...

Gemeente verduurzaamt en vernieuwt 155 bushokjes

De gemeente gaat 155 bushokjes vernieuwen in Dordrecht. Door de komst van een nieuwe partij die de r...

Voormalig SP-lid Ineke Jager op jacht naar zetel bij Beter Voor Dordt

Op de kandidatenlijst van Beter Voor Dordt prijkt een opvallende naam: die van Ineke Jager, op plek ...

BvD: 'Gemeente, spring financieel bij bij de aanschaf rookmelders'

Vanaf 1 juli 2022 moet in iedere woning een rookmelder hangen. Dat heeft de overheid bepaald. De reg...

Eindelijk weer actie op het veld van Oranje Wit: 'Dat is toch het mooiste wat er is!'

Weer eens lekker een potje voetballen: bij Oranje Wit werd er lang naar dat moment uitgekeken. Sinds...

Lucinda Brand benoemd tot Sportvrouw van het Jaar 2021

De Dordtse veldrijdster is in de prijzen gevallen bij de Sport Awards Rotterdam. Ze mag zich Sportvr...