Dordrecht, Netherlands

Struikeldoelpunt en bekeken schuiver bezorgen FC Dordrecht zege op Telstar

Dylan Mbayo viert zijn eerste goal in Dordtse dienst Shane Winsser / Winsser Visuals
Heel overtuigend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht vrijdagavond wel. Thuis tegen Telstar waren goals van Dylan Mbayo en Rocco Robert Shein voldoende voor een belangrijke 2-0 zege. Conclusie: play-offdeelname komt steeds dichterbij.
Corrado Francke | 8 maart 2024 21:54 | Aangepast op 8 maart 2024 21:54
Trainer Michele Santoni had veel te kiezen, maar ging uiteindelijk voor precies dezelfde basiself als een week eerder tegen MVV (1-3 winst in een duel dat vrijdag gestaakt werd en maandag uitgespeeld). Bijna de gehele selectie was fit, alleen middenvelder Jari Schuurman ontbrak wegens een terugslag in het herstel van zijn liesblessure.

In een voor Dordtse begrippen met 3300 toeschouwers volle bak begon de thuisclub sterk aan de wedstrijd. In de afronding mocht het nog niet helemaal lukken: Telstar-goalie Ronald Koeman stond Ilias Sebaoui twee keer in de weg en even later kon de doelman een poging van rechtsback Léo Seydoux, die de voorkeur kreeg boven Ilias Bronkhorst, eenvoudig keren.

De eerste van Mbayo
Op de volgende gevaarlijke situatie had Koeman echter geen antwoord. Middenvelder Shiloh 't Zand stuurde Dylan Mbayo weg en de Belg, bij wie het sinds zijn komst in de winterstop nog wat schortte aan rendement, zorgde met een doeltreffende struikelpartij voor de 1-0. De rechtsbuiten scoorde zo zijn eerste treffer in dienst van FC Dordrecht.

Telstar, met in de basis ex-Schapenkoppen Devon Koswal en Danzell Gravenbergh, had weinig in te brengen. De enige kans die het kreeg, was te danken aan Dordt-keeper Luca Plogmann, die de bal zo in de voeten van Christos Giousis schoof. Tot de gelijkmaker leidde het foutje niet.

FC Dordrecht wil meer
Aan de overkant viel er meer te beleven. Sebaoui trof opnieuw de voet van Koeman, spits Korede Osundina pegelde over en Mathis Suray schoot vlak voor rust naast.

In de tweede helft kakte FC Dordrecht wat in en zo had doelman Joey Houweling, die Koeman had vervangen, lange tijd weinig te doen. De bezoekers uit Velsen-Zuid kwamen wat meer in het spel voor en kregen ook enkele kansjes. Zo zeilde een schot van Youssef El Katchati over en kopte Cain Seedorf recht in de handen van Plogmann.

Invallers belangrijk
Het slotoffensief van de Noord-Hollanders leverde ook meer ruimte op in de laatste linie. Dat werd vijf minuten voor tijd genadeloos afgestraft door twee Dordtse invallers: René Kriwak bediende Rocco Robert Shein, die de bevrijdende 2-0 scoorde.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (Bronkhorst/87), Tsoungui, Van der Avert, Hilton, Receveur (Shein/74), 't Zand, Suray (Van Vianen/87); Mbayo (Kluivert/74), Osundina (Kriwak/62), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...