Dordrecht, Netherlands

Terug in de tijd: Wantijpop 1999 in nieuwe aflevering Dordts Cultuur Halfuur

Dordrecht barst van de culturele activiteiten. Een selectie daaruit is iedere maand te zien op TV Dordrecht in het Dordts Cultuur Halfuur. Met deze keer een kijkje achter de schermen van de repetities voor de stadsopera Maria, een verslag van het nieuwe festival Cultuur op de Hoek en een impressie van Cello op Maat.
Marjolein Vos | 14 juni 2022 10:58 | Aangepast op 14 juni 2022 10:58

Maar voor deze aflevering zijn de makers ook het (oudere) archief van RTV Dordrecht ingedoken.
Aanstaande zaterdag vindt de 25ste editite van Wantijpop plaats. Het gratis festival was altijd al een succes. Sinds een paar jaar is er op de vrijdagavond ook een betaalde variant: Wantijlive. Ook dit jaar wordt er weer groots uitgepakt met klinkende namen als Duncan Laurance en Snelle.
Dat er in al die jaren (op de artiesten na) eigenlijk niets veranderd is qua sfeer, blijkt uit de filmopnames uit 1999: swingende mensen met een drankje in hun hand, die uit hun dak gaan op de muziek van Osdorp Posse.

Aanstaande zaterdag is RTV Dordrecht natuurlijk ook weer aanwezig bij Wantijpop. Houd onze kanalen in de gaten voor mooie sfeerverslagen en optredens van bekende artiesten.


Meer cultuur
Maar in deze aflevering niet alleen aandacht voor Wantijpop. Ook blikken we terug op het Popgala:. Een afwisselende avond rondom de uitreiking van de Dordtse popprijzen: de beste Dordtse acts van dit moment werden in het zonnetje gezet. Grote winnares van de avond was Eeevee. “Er waren zoveel goede artiesten, ik had het niet verwacht”, reageerde ze verbaasd voor onze camera.

Ook besteden we aandacht aan Cultuur op de Hoek, een nieuw festival waarbij amateurverenigingen hun kunsten vertoonden aan het publiek. Door het mooie weer kon er buiten getekend, gespeeld en gedanst worden. En dan was er ook nog Cello op Maat, een eendaags-festival als opwarmertje voor langere editie van Dordt in Cello die in 2023 weer moet plaatsvinden. In de Kunstkerk werd er genoten van de klanken van dit bijzondere instrument waarvoor veel liefhebbers uit het hele land speciaal naar onze stad waren gekomen.

Dit en nog veel meer is te zien in het Dordts Cultuur Halfuur. Op TV Dordrecht vanaf dinsdagavond 18.00 uur. De aflevering verschijnt ook op ons YouTube-kanaal.


Lees ook

Claude, The Dirty Daddies en Flemming headliners van Wantijpop 2024

Het programma van Wantijpop, dit jaar georganiseerd op 8 juni, is bekend. Verschillende topartiesten...

Het was een warme, maar geslaagde editie van Wantijpop 2023

Het was warm, maar vooral gezellig in het Dordtse Wantijpark tijdens Wantijpop. De zesentwintigste e...

Dit was Wantijpop 2023

Er werd veel gedronken, vooral water, gesmeerd en gedanst afgelopen weekend in het Wantijpark. De ze...

Veel muziek, bier en zon tijdens Wantij Live en Wantijpop 2023

Er wordt op dit moment nog de laatste hand gelegd aan het podium, maar vrijdag en zaterdag is het da...

Antoon, Froukje en Waylon: Dit is de line-up voor Wantijpop 2023

"Weer een park vol met verschillende podia. Voor ieder wat wils. Het wordt een hele leuke editie, de...

Dit zijn de eerste headliners van Wantijpop 2023

Singer-songwriter Froukje en zanger Jaap Reesema zijn de eerste headliners die bekend zijn gemaakt v...