Dordrecht, Netherlands

Topsportprestatie voor speeltuin Stadspolders: ‘Perfecte combinatie van bewegen en gezond eten’

De wijk- en speeltuinvereniging Stadspolders nam woensdag de Topsportprestatie in ontvangst. Dit knalgroene certificaat werd uitgereikt door wethouder Marco Stam en staat symbool voor het gezonde aanbod in de kantine. JOGG Dordrecht is namelijk hard bezig met het gezonder maken van alle kantines in Dordrecht en de speeltuin is hier het eerste voorbeeld van. “We zijn klaar voor de volgende stap”, vertelt Tineke Hoffman, voorzitter van de speeltuin.
Emmely Kokshoorn | 22 april 2022 11:15 | Aangepast op 22 april 2022 11:05
De vereniging heeft de Topsportprestatie verdiend omdat één derde van het aanbod in de kantine een gezonde keus is. “Dit is de eerste Dordtse vereniging die dit certificaat krijgt”, vertelt Jenna Davies van JOGG Dordrecht. “We zijn hard bezig met het gezonder maken van de kantines in Dordrecht en hopen dat dit een mooi voorbeeld is.”

Één op de vijf kinderen te zwaar in Dordt
Jenna vertelt dat in Dordrecht tegenwoordig één op de vijf kinderen te zwaar is. Dat moet volgens haar anders. Wethouder Marco Stam is het hier mee eens: “Een oplossing hiervoor is veel bewegen en gezond eten. Deze speeltuin is hier een perfect voorbeeld voor. Kinderen kunnen hier lekker spelen en een gezonde snack halen in de kantine.”

‘Hip’ water
Tineke begint vol goede moed aan de gezonde switch van de kantine. “We hebben tegenwoordig water met sinaasappel en munt”, vertelt ze. Volgens haar vinden kinderen het heerlijk om zelf een glaasje van dit ‘hippe’ water te tappen. “En”, benadrukt de voorzitter, “ze drinken dan gewoon water en geen frisdrank.” Daarnaast heeft de vereniging een blender aangeschaft om overgebleven fruit tot smoothie om te toveren. Het is namelijk nog de vraag hoeveel fruit er wordt verkocht en wanneer er dus overblijft, zullen deze smoothies tegen een gereduceerde prijs aan worden geboden. “Ik hoop dat het een succes wordt, we gaan het gewoon proberen”, vertelt Tineke vol goede moed.

Lees ook

Duizend euro van havenbedrijf Rotterdam voor wijk- en speeltuinvereniging Stadspolders

Onder de naam 'Hoge Hoed' ondersteunt havenbedrijf Rotterdam vijftien voornamelijk regionale organis...

Dordtse kinderen krijgen gezonde tussendoortjes tijdens schoolsporttoernooien

Jumbo Foodmarkt Dordrecht sponsort vanaf nu schoolsporttoernooien in de stad met groente en fruit. D...