Dordrecht, Netherlands

Tuincoaches geven gratis tuinadvies

Zit je met je handen in het haar wat je met je tuin moet doen? Dat kun je je vanaf deze week aanmelden voor gratis advies van tuincoaches.
Marjolein Vos | 20 februari 2024 12:30 | Aangepast op 20 februari 2024 11:19
Deze hulp is een gratis service van de gemeente Dordrecht om de stad aan te passen aan de klimaatveranderingen. Tuincoaches Aasta de Vries en Manon Wijermars geven advies en tips aan de tuineigenaren, onder meer over hoe je wateroverlast en hittestress kunt voorkomen. Een groene tuin vangt namelijk water op bij hevige regenbuien en is met warme dagen lekker koel.

Je hoeft geen groene vingers te hebben: de tuincoaches komen bij je op bezoek en stellen samen met je een plan op waarmee je straks een tuin hebt waarvan je jarenlang kan genieten. Denk aan manieren om regenwater op te vangen, schaduwplekken voor warme dagen te maken en de juiste planten te kiezen die het goed doen in de tuin. De tuincoaches adviseren ook over hoe tuineigenaren de bodem in hun tuin kunnen verbeteren. Daarnaast geven ze tips hoe ze meer egels, vogels, bijen of vlinders in de tuin kunnen aantrekken. Met de adviezen kan de tuineigenaar tegels uit de tuin halen en voorzien van de juiste beplanting

Wie hulp wil van de Tuincoaches kan zich aanmelden op de website van groenblauwdordrecht.

Benieuwd hoe een tuincoach te werk gaat? Vorig jaar gingen wij met tuincoach Caroline de Vlaam op pad. Bekijk hier onze reportage.

Lees meer over:

tuin|tuincoach|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Teveel tuintegels? Gemeente haalt ze weer op

De temperatuur krabbelt langzaamaan weer wat omhoog en dat zorgt ervoor dat veel mensen weer aan de ...

Wil jij je tuin vergroenen? Tuincoach geeft tips

De gemeente Dordrecht heeft sinds een aantal jaren een nieuw klimaatbeleid. Dit beleid is gericht op...