Dordrecht, Netherlands

Vakantie in Dordt: van kamperen in Krispijn tot zwemmen in het Wantijbad

De regen kwam deze week af en toe met bakken uit de lucht en ook dit weekend is de kans op neerslag groot. Toch weerhoudt het de Dordtenaren er niet van om erop uit te trekken. Zo ook in Oud-Krispijn, waar de tweede editie van hun jaarlijkse buurtcamping op het programma staat.
Erik van Krimpen | 4 augustus 2023 17:16 | Aangepast op 4 augustus 2023 17:16
De buurtcamping is landelijk initiatief wat sinds 2013 bestaat. Vorig jaar vond de eerste editie in Oud-Krispijn plaats en volgens beheerder Els Hauser was dat een doorslaand succes. “Het was vorig jaar drie dagen feest, het is gewoon met heel weinig heel veel lol maken.”

Naast veel lol zorgt een buurtcamping ook voor een betere verbinding tussen de bewoners, volgens beheerder Paul Schmitz: “Een van de doelen van de buurcamping is om mensen samen te brengen, het geeft veel meer binding als je samen moet werken aan iets, dan dat je samen koffie drinkt.” Dit jaar zullen er zo’n tien tentplaatsen gereserveerd om te overnachten en daarnaast worden er veel dagjesmensen verwacht.

Ook dit jaar heeft de organisatie weer een bomvol samengesteld, een lampionnenoptocht, een tafeltennistoernooi, creatieve workshops, Zumba, kinderbingo, een BBQ, een bonte avond en nog veel meer. De organisatie moest wel een klein beetje rekening houden met het weer. “Het was wel even puzzelen, we hebben het springkussen moeten afzeggen en een tent opgezet voor de knutselactiviteiten, verder kon alles doorgaan”, aldus Pauline Hoekman.

Waar het weer ook een belangrijke rol speelt is het Wantijbad. Volgens manager Sander Eversdijk hebben de bezoekersaantallen flink te lijden onder het slechte weer. “We hopen dat het snel heel druk wordt, maar voorlopig moeten we het met dit weer doen. Zoals je ziet zijn er nu drie zwemmers en dat is het wel zo’n beetje.”

Ook voor lifeguard Jeroen van der Wal hoopt snel op beter weer. “Meestal is het zo, als het zonnetje schijnt dan gaan de radartjes draaien en dan is het binnen no time druk.” Per dag komen er nu zo’n vijftig zwemmers naar het Wantijbad, vooral baantjestrekkers. Zij ondervinden weinig hinder van de regen: “In de regen zwemmen heeft iets aparts, je wordt er een beetje vrolijker van met al die druppeltjes om je heen.“

Volgende week wordt er weer beter weer verwacht. Mensen met een Dordtpas mogen drie keer gratis komen zwemmen in het Wantijbad op kosten van de gemeente.

De doorzetters die ondanks de regen deze week toch kwamen zwemmen hebben weinig reden tot klagen.

Bekijk hieronder de video die RTV Dordrecht maakte over vakantie in Dordrecht.

Lees meer over:

camping|vakantie|zwembad|zwemmen|

Lees ook

Opnieuw onderhoud aan poedelbad de Paddenstoel

Misschien is het je al opgevallen? Er staat een grote witte tent in het Wantijpark. De bodem van poe...

Ouders van gouden Kim supertrots: ‘Ze heeft het geflikt’

Een maand na het onverwachte goud op het WK zwemmen in Qatar, is de emotie nog steeds voelbaar in hu...

Dordtse Kim Busch en teamgenoten winnen onverwacht goud op WK zwemmen

Goud met een Dordts tintje dit weekend in Qatar. In de hoofdstad Doha behaalden de Nederlandse vrouw...

Nieuw zwembad Alblasserdam wordt gevuld met water en dat duurt maar liefst 2 weken

Sport Centrum Blokweer in Alblasserdam had bijna twee jaar geen zwembad, maar daar komt langzaam ver...

Noord-Hollands feestje bij NK-estafettezwemmen in Sportboulevard

Zwem- en waterpolovereniging MNC Dordrecht organiseerde zondag 5 november de nationale kampioenschap...

VSP: zwembaden moeten open kunnen bij late hittegolf

Bloedheet was het vorige week, maar in Dordrecht het water van één van de buitenzwembaden inspringen...