Dordrecht, Netherlands

Van storm Eunice tot The Voice: dit waren onze meest gelezen berichten van 2022

Cameraman Willem-Egbert Diepeveen filmt een reportage tijdens storm Eunice Corrado Francke
Van schattige dierenverhalen tot treurige 112-berichten en van FC Dordrecht tot Chemours: via onze website lazen jullie ook in 2022 massaal al het nieuws uit onze stad. Met de jaarwisseling in aantocht is het tijd om eens te kijken welk nieuws goed in de smaak viel bij lezers en kijkers. Uit alle honderdduizenden paginaweergaven dit jaar een overzicht aan de hand van vijf populaire onderwerpen.
Corrado Francke | 31 december 2022 08:00 | Aangepast op 30 december 2022 12:06
Technisch snufje
Flauwheid, misselijkheid, of braken; het zijn de symptomen van een hitteziekte. Een brandweerman kan hier snel mee te maken krijgen. Om hiervoor bewustzijn te creëren heeft het bedrijf Evalan een hittemonitor ontwikkeld. De monitor moet er namelijk voor zorgen dat er op tijd wordt ingegrepen als de lichaamstemperaturen van brandweerlieden té hoog oplopen.

112-nieuws
Er viel helaas ook genoeg te treuren in 2022 in onze stad. Een 16-jarig meisje uit Dordrecht overleed in mei bij een schietparij op zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam. In september overleed een man in Stadspolders toen hij van een ladder viel nadat hij een vogeltje uit een boom probeerde te halen. In mei werd een lichaam gevonden in het water bij de Spuiboulevard. Ook de berichten over de omgekomen fietser na een aanrijding op de Oranjelaan en de doodgeschoten Remsley Eisden (36), toen hij in een geparkeerde auto zat in Crabbehof, maakten veel indruk.

Storm Eunice
Februari was een wilde weermaand, met storm Eunice als climax. Spectaculaire beelden volgden en schade was er onder meer op de Staart. Enkele Dordtenaren namen een kijkje bij het Groothoofd en genoten van de weersomstandigheden. “Uiteindelijk zijn er driehonderd man op straat geweest vanuit de hulpdiensten", blikte Shaun Roubos, woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, terug op die stormachtige dag.
The Voice-rel
Het televisieprogramma The Voice of Holland kwam begin 2022 onder vuur te liggen nadat verhalen naar buiten kwamen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Marianne Noble uit Dordrecht deed in 2018 mee aan ‘The Voice Senior’ en is niet verbaasd. Ze vindt, zo vertelde ze voor onze camera, dat mannen met dergelijk gedrag "voorlopig nou allemaal de lul in de broek moeten houden".

Chemours en DuPont
Net als de productie van teflonpannen stopte ook het nieuws over de veelbesproken chemiebedrijven Chemours en DuPont niet. In de lente stortten actievoerders voor de honderdste keer vervuilde grond bij de poort van Chemours en in september stelden omliggende gemeenten en de provincie dat de uitstoot van PFAS door het bedrijf moest stoppen. Vorige maand volgde opzienbarend nieuws toen DuPont de laatste fabriek te koop zette.

Niet alleen via onze website, maar ook op YouTube werd ons nieuws massaal bekeken. Op YouTube kreeg de video van storm Eunice die over Dordrecht de meeste weergaven van 2022, gevolgd door de sinterklaasintocht in november, de Vlootschouw van Dordt in Stoom, een reportage over de naaktcamping in de stad en de Dordtse zanger Jared die hoge ogen gooide in een RTL-programma.

De medewerkers van RTV Dordrecht wensen u een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2023!

Lees meer over:

Jaarwisseling|RTV Dordrecht|

Meest gelezen

Tweede grote stroomstoring in acht dagen treft Drechtsteden, opnieuw PFAS uitgestoten

Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 18 jun 2024 12:02

Eerste wedstrijd Oranje druk bekeken bij café Sebes

Joram Niese | Redactie Streek 56 | 17 jun 2024 14:32

Snelweg A15 komende tijd meerdere keren afgesloten vanwege werkzaamheden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 17 jun 2024 10:00

Lees ook

Streekomroep krijgt naam en zoekt verslaggevers

De lokale omroepen in onze regio zijn bezig met het opzetten van een streekomroep, die in 2027 van s...

RTV Dordrecht/Drechtstad FM neemt nieuwe radiostudio in gebruik

“Goedemorgen! Studio De Witt is on air en voor het eerst vanuit de nieuwe studio op de Merwedestraat...

Jaarwisseling levert in Dordrecht bijna 34 duizend euro schade op

Oud en Nieuw heeft in Dordrecht voor meer schade dan vorig jaar gezorgd. De gemeente schat de schade...

RTV Dordrecht verhuist; tijdelijk minder nieuws

Terwijl de meeste mensen nog aan het uitbuiken zijn van het kerstdiner, wordt er achter de schermen ...

Positief rapport over functioneren RTV Dordrecht

Er is veel te doen geweest over RTV Dordrecht de afgelopen maanden. Als onderdeel van de extra subsi...

Kolff wil dat Papendrecht en Zwijndrecht meebetalen aan vuurwerkshow

Burgemeester Kolff van Dordrecht heeft Papendrecht en Zwijndrecht in een brief uitgenodigd om mee te...