Dordrecht, Netherlands

Videosolliciteren moet meer mbo-studenten aan een stage helpen

Het Da Vinci College gaat gebruikmaken van videosolliciteren. Het vinden van een stageplek is namelijk niet altijd even makkelijk voor studenten. Op basis van een spelfout of zelf je naam wordt iemand soms al snel afgewezen. Videosolliciteren moet helpen deze barrière te doorbreken.
Alexander Eleveld | 28 januari 2022 12:25 | Aangepast op 28 januari 2022 12:25
"De huidige generatie is mobile first," vertelt een woordvoerder van het Da Vinci College. "Ten tweede worden mensen niet altijd uitgenodigd terwijl ze wel de talenten hebben. Dat is gewoon zonde." Er gaat gebruik gemaakt worden van de app Hiretime. Volgens de school laagdrempelig en makkelijk te gebruiken. "Als het niet lukt na een 'klassieke' sollicitatie, dan kan dit een alternatief zijn." 

Hiretime
Studenten kunnen in Hiretime een digitaal CV toevoegen en een videoboodschap van maximaal 90 seconden opnemen. Al eerder bezocht RTV Dordrecht de beroepentuin in Rotterdam Zuid waar jongeren worden opgeleid tot laadpaalmonteur of zonnepaneellegger. Ook zij zijn via videosolliciteren aan hun werk gekomen. “Het was vaak dat ze al betere kandidaten hadden of net beter geschikt waren. Dat is jammer, want ze konden niet goed zien hoe gezellig ik was bijvoorbeeld”, aldus een van de jongeren.

Al eerder zei de oprichter van Hiretime, Germaine Statia, over de app: “Sommige kandidaten zijn echt natuurtalenten (in het videosolliciteren, red.). Die kunnen heel goed in beeld brengen wie ze zijn en vertellen wat ze goed kunnen. Het kan in het begin wat onnatuurlijk aanvoelen, maar het is wel veel korter en duidelijker. Je kan jezelf letterlijk laten zien.”

Het is de bedoeling dat het Da Vinci College videosolliciteren op korte termijn gaat gebruiken.

Lees ook

Talkshow door studenten in duurzaamheidsfabriek: ‘Ik wil ze een stem geven'

Studenten van Da Vinci en Yuverta hebben vrijdag een talkshow gehouden in de duurzaamheidsfabriek. T...

Versneld opleidingstraject is nog geen oplossing voor personeelstekort

In bijna alle sectoren zijn er personeelstekorten, zoals onder meer het onderwijs. Het Da Vinci Coll...