Dordrecht, Netherlands

Vijfde editie Riverside Car Classic: met allerlei oldtimers een lekker rondje toeren

De vijfde editie van het evenement startte op het Energieplein Corrado Francke
Mercedes, Rolls-Royce, Dodge of Adler: allerlei automerken (en liefhebbers) stonden zaterdag aan de start van de Riverside Car Classic. Het is voor de vijfde keer dat het evenement gehouden werd.
Corrado Francke | 16 september 2023 14:44 | Aangepast op 16 september 2023 14:44
En waar oldtimers zijn, zijn ook bijzondere verhalen. Zo bouwden Lucas en Sinus Lammers een chassis van een Citroën - de welbekende 'eend' - om tot een Burton. "We zijn er in de afgelopen zeven jaar mee bezig geweest, er zitten heel veel zaterdagen in", lacht Lucas.

Omdat hij om de hoek van de startlocatie woont, hoefde Lucas niet lang na te denken om mee te doen. "De afgelopen drie jaar hebben we meegereden, het is hartstikke leuk." De mannen hebben ook nog een serieuze missie: winnen. "Het is twee keer net niet gelukt, dus dan maar de derde keer."

Gerrit Verhagen stond met een Dodge Sedan uit 1934 aan de start. "Gebouwd in Amerika, daar verkocht door een familie van Nederlandse afkomst als trouwauto", legt hij uit. "Sinds 1999 is hij bij ons in de familie. Hij ziet er nog goed uit, zeker voor een goed restauratie", benadrukt hij.
Willem en zijn Rolls-Royce hadden wat opstartproblemen Corrado Francke
Het Britse Rolls-Royce werd tijdens het evenement vertegenwoordigd door Willem de Jong uit Strijen. "Het is een Silver Cloud van eerste generatie uit 1957, ik heb hem ongeveer vijf jaar. Het is nog een mooie auto, we rijden er voorzichtig mee en sleutelen er af en toe een beetje aan."

Als alle auto's op het Energieplein aan de tocht beginnen, blijft er echter één auto staan: de Rolls-Royce van Willem. "We staan effe vast, de rem is vastgelopen. Net begon hij al een beetje te roken", zegt hij, terwijl de ANWB al ter plaatse is. "We hopen dat hij hem nu weer losmaakt, zodat we zo weer kunnen vertrekken."

De auto's vertrokken rond halftien en na een route die via onder meer Bleskensgraaf, Beesd en Buren liep, kwamen de bolides aan het einde van de middag bij de finish aan de Laan der Verenigde Naties.

Het opgehaalde geld is bestemd voor twee goede doelen: molen Kyck over den dyck en de Egelopvang Papendrecht. De molen kan het geld goed gebruiken voor een flinke restauratie, terwijl de egelopvang eind juli slachtoffer werd van een inbraak.

Lees ook

Voegenbrood moet broodnodige restauratie molen Kyck bekostigen

Het is samengesteld uit verschillende graansoorten die zelf in de molen gemalen zijn: het nieuwste p...

Na moord of dodelijk ongeluk staat Niels nabestaanden bij in hun contact met media: 'Ik probeer hun verdriet te verwoorden'

Als familieleden te maken krijgen met een fataal ongeluk of een moord, is er niet alleen het grote v...

Bizarre gasrekening als Jaime verhuist: hij moet bijna 70.000 euro bijbetalen

Het leven van de Dordtse Jaime Quant komt compleet op zijn kop te staan als hij een mailtje van zijn...

Grasmat onbespeelbaar: competitieduel FC Dordrecht bij De Graafschap afgelast

De wedstrijd van FC Dordrecht bij De Graafschap, die maandagavond op het programma stond, is afgelas...

Flinke schade bij aanrijding tussen bestelbusje en trekker

Een trekker en een busje hebben maandag flinke schade overgehouden aan een aanrijding. De botsing ge...

Judith zet al meer dan 10 jaar kansarme kinderen in het zonnetje

Ze is de drijvende kracht achter de High Five Foundation in Dordrecht. Een stichting die kinderen va...