Dordrecht, Netherlands

Vleermuizen én egels gooien roet in het eten; sloopwerkzaamheden Poelwijckstraat uitgesteld

Eind januari had het moeten beginnen: de sloop van de huizen van de Poelwijck- en Oudelandstraat in het Reeland. Maar de aanwezigheid van dieren zorgde voor het nodige oponthoud.
Alexander Eleveld | 24 februari 2022 11:47 | Aangepast op 24 februari 2022 11:47
Trivire, woningcorporatie van het project, laat weten dat het gebruikelijk is dat bij sloopplannen onderzocht wordt of dieren en planten last hebben van de werkzaamheden. “Nu bleek dat hier het geval. Er zijn daarom nestkasten in de buurt geplaatst. Alle dieren hebben inmiddels een ander onderkomen gekregen en hebben we de ontheffing binnen”, zegt Trivire. Naar verwachting worden in april de huizen écht afgebroken. Dat is drie maanden later dan verwacht.

In de twee straten worden 54 woningen gesloopt. In totaal komen er 23 eengezinswoningen voor terug en 25 appartementen.

Niet de eerste keer
Het is overigens niet de eerste keer dat bouwwerkzaamheden worden uitgesteld vanwege dieren die er leven of bijzondere fauna dat er groeit. Eerder gebeurde het al bij de sloop van het oude Refaja-ziekenhuis. Honderd vleermuizen legde daar toen het werk stil. Op het leerpark werden in 2017 extra vleermuizenkasten geplaatst, omdat er een vleermuizenkolonie in een van de oude schoolgebouwen zat. In 2016 zorgde hetzelfde gebouw al voor

Lees meer over:

Vleermuizen|vleermuiskasten|

Lees ook

Vleermuizen mogen ziekenhuis tijdelijk niet in

Vleermuizen verwacht je misschien niet bij het Albert Schweitzer ziekenhuis, maar ze wonen er wel. D...

Gemeente Dordrecht wil oplossing voor vleermuisprobleem

Je woning isoleren zonder de vleermuis te beschermen. Het mag niet volgens de Wet Natuurbescherming....