Dordrecht, Netherlands

Volgende week wereldwijd Autismeweek; Dordtse bibliotheek zet beste beentje voor

Van zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april 2023 is het Autismeweek. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.
Redactie RTV Dordrecht | 21 maart 2023 09:24 | Aangepast op 21 maart 2023 09:24
De NVA Autismeweek wordt ieder jaar georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. In Dordrecht werkt Bibliotheek AanZet in de week rondom deze dag samen met Stichting Ruimte voor Ideeën en Stichting Autisme Experience om de bibliotheek toegankelijker te maken, zodat iedereen kan meedoen.

Koffie met...
De week wordt afgetrapt met het welbekende Koffie met… in de Stadsbibliotheek. Op maandagochtend 27 maart zijn er drie lezingen te bezoeken. Er is een presentatie over de ‘geef me de vijf-methode’ van Colette de Bruin. Daarnaast spreekt een van de vrijwilligers van Stichting Autisme Experience én gaat iemand twee blogs voorlezen. Tot slot is er ruimte voor een open gesprek, het delen van ervaring én natuurlijk een kopje koffie met iets lekkers. Koffie met.. Autisme Experience is gratis te bezoeken in de Stadsbibliotheek. Het is niet nodig om je aan te melden.

Minidocumentaires
Ook Stichting Autisme Experience doet een duit in het zakje voor Autismeweek. Zij ontwikkelden vier films over verschillende mensen in verschillende levensfases, die allemaal de diagnose autisme hebben. Van maandag 27 maart t/m vrijdag 31 maart kun je op verschillende momenten deze minidocumentaires bekijken in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek. Op woensdag 29 maart staat van 15:30 tot 19:30 uur de Brain-on-Wheels, een roze minitheater op wielen, voor de Stadsbibliotheek.
Enkele van de minidocumentaires zijn te zien in het Brain-on-Wheels theater BrainonWheels
KOOKeiland
Een van de acties die de bieb heeft opgzet is KOOKeiland Special: ‘Aut Cuisine’. In deze speciale editie van het populaire KOOKeiland in de Stadsbibliotheek is iedereen die het leuk vindt om samen te zijn, te koken en te eten van harte uitgenodigd om vanaf 17:30 mee te komen helpen met koken. Overigens is de activiteit niet alleen voor mensen met autisme, ook anderen zijn natuurlijk van harte uitgenodig om mee te doen. Gratis aanmelden voor KOOKeiland kan via info@kookeiland078.nl

Lees meer over:

Wereld Autisme Dag|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Stadhuis kleurt vrijdagavond blauw voor Wereld Autisme Dag

Het Stadhuis is vrijdagavond blauw uitgelicht om meer begrip te vragen voor mensen met autisme. Rede...