Dordrecht, Netherlands

Voor én door de club: Dordtse verenigingen halen ruim 90.000 euro met Grote Clubactie

Voetbalvereniging Wieldrecht, IJshockeyclub Dordrecht Lions, Tennisvereniging Dash’35 en 28 andere Dordtse club hebben een extra zakcentje in de clubkas. En dat hebben ze te danken aan de verkochte loten van de Grote Clubactie. In totaal werden er ruim 4 miljoen van die loten verkocht. De opbrengst gaat voor 80 % naar de vereningingen zelf.
Marjolein Vos | 1 december 2022 13:20 | Aangepast op 1 december 2022 12:13
De Grote Clubactie werd dit jaar voor de 50ste keer gehouden. En met succes: in heel Nederland werd bijna 13 miljoen euro opgehaald en dat is twee miljoen meer dan vorig jaar. Leden van sportclubs en andere verenigingen gingen dit najaar langs de deuren om te vragen of mensen hun club financieel wilden ondersteunen. Algemeen Directeur Frank Molkenboer van De Grote Clubactie: "Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om 'hun cluppie' te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie."

In Dordrecht werd het meeste geld opgehaald door en voor Voetbalvereniging Wieldrecht: ruim 15.000 euro. Daarachter volgen OKK Dordrecht met bij 10.000 euro, voor SV Oranje Wit werd 9.000 euro opgehaald en De Lions krijgen er 6.500 euro bij. "Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden”, voegt Molkenboer toe. “Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen."

Lees ook

Twee nieuwe subsidies ter ondersteuning Dordtse sportverenigingen

Sportverenigingen hebben het lastig, ook in Dordrecht. Om sport- en beweegaanbieders te versterken z...

Ruim een derde aanvragen voor crisisfonds gemeente komt van sportclubs

Maatschappelijke organisaties in Dordrecht kunnen sinds het begin van 2023 via een subsidieregeling ...

Vijftig jaar bougies, bmw's en barhangen bij MC Contact

Men schrijft 4 april 1973, en in het ondertussen afgebroken café de Meijerse Kat, bij de pont naar P...

‘Wethouder moet sportprestaties meenemen in nieuwe sportnota’

De Verenigde Senioren Partij (VSP) wil dat sportverenigingen die bijzondere prestaties leveren en ma...

Nog geen geld voor isoleren sportaccomodaties: 'Noodfonds daar niet voor bestemd'

GroenLinks vroeg dinsdagavond in de Gemeenteraad of er snel met amateurclubs om de tafel kan worde...

Zo wil Dordrecht van sportvelden en parken het 'Stadspark XXL' maken

Dordrecht wil in 2030 bijna 140.000 inwoners hebben, maar daar is ook een groene en gezonde stad voo...