Dordrecht, Netherlands

Voorstelling 'Wintervuur' laat Dordtenaren schitteren tot in verzorgingstehuizen

Hij heeft even op zich laten wachten, de kerstkomedie van Kunstmin: De voorstelling 'Wintervuur' werd door corona noodgedwongen een aantal weken verplaatst. Een 'Kerst-in-de-Krokus-komedie' dan maar; dinsdag 1 maart is de première van deze muzikale voorjaarsshow. Extra bijzonder is de livestream die Kunstmin verzorgt naar woonzorgtehuizen, zodat ook de bewoners daar kunnen meegenieten.
Stephanie Roggekamp | 2 maart 2022 13:37 | Aangepast op 2 maart 2022 13:37
De voorstelling bezorgt toeschouwers naar eigen zeggen 'een supervrolijke muzikale en romantische feelgoodshow voor de hele familie. Met livemuziek, verhalen, circusacts, gezelschapsspellen én romantiek. Een verhaal vol warmte en winter – uh – lentevuur!'.

De voorstelling is toegankelijk vanaf 8 jaar en zit vol vrolijke liedjes met een knipoog, hilarische scènes, romantiek en lentekriebels: Nadat Jack en Alice vlak voor kerst hoorden dat hun romantische kerstkomedie ‘Wintervuur’ voor het tweede jaar op rij niet door kon gaan, besloten ze het nu anders aan te pakken. Want waarom geen ‘Kerst in de Krokus’? Andere tijden, vragen om andere ideeën. Kerst is volgens deze twee kerstfanaten namelijk het antwoord op alles. En kunnen we niet allemaal wel een flinke portie extra kerstmagie en liefde gebruiken? Samen met de kerstman zetten Jack en Alice het beste kerst-in-de-krokusfeest ooit voor jou op touw. Althans: ‘Santa?!’, dan moeten Jack en Alice de kerstman nog wel even vinden na de zoveelste mislukte zoomcall vanaf de Noordpool…

Omdat veel bewoners van woonzorghuizen niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben het theater te bezoeken, streamt Kunstmin deze voorstelling bij hen op locatie. Dat gebeurt in Dordrecht en andere tehuizen in de regio. Zo hoopt de schouwburg een nog groter publiek te bereiken met de lentevoorstelling.

Het script van 'Wintervuur' is geschreven door Wolter Muller, hij schreef ook de feelgood kerstkomedie ‘Reina de Fox’. Regisseur Maurits van den Berg is theatermaker en regisseur bij Berg & Bos, Toneelschap B&D, Bontehond en Theatergezelschap Jakop Ahlbom. Opnieuw zijn ook muzikaal leider Hans Cassa en decor- en kostuumontwerper Anneloes van der Assem van de partij, zij werkten eveneens mee aan ‘Reina de Fox’. Naast diverse acteurs als Roán ten Cate en Sofieke de Kater spelen meerdere amateurspelers uit Dordrecht en omgeving mee in de voorstelling, en ook Drechtstad FM-presentator Ben Corino werkte mee aan deze productie.

'Wintervuur' is 1, 2 en 3 maart te zien in Kunstmin, tickets zijn
hier te vinden.

Lees meer over:

voorjaar|Kunstmin|woonzorghuizen|

Meest gelezen

Lees ook

Biesboschcentrum opent seizoen met tal van activiteiten

De seizoensopening van het Biesboschcentrum komt er weer aan. Van 1 tot en met 3 april zijn er weer ...

Rapper Willie Wartaal gaat met Dordtenaren in gesprek over diversiteit

Dordtenaren gaan op woensdag 6 april onder leiding van host Willie Wartaal met elkaar in gesprek ove...

Deze schapekop vertelt over de aankomende Cultuurnacht

Het is aankomend weekend weer tijd voor een nieuwe Dordtse Cultuurnacht en het beloofd grootser dan ...

Kinderkerstvoorstelling Peter vs. Wolf in Kunstmin wordt klassiek sprookje met moderne twist

Dordtse kinderen die in de kerstvakantie nog iets te doen zoeken, kunnen op 29 december naar het muz...

Kunst en cultuur in Volgspot Drechtstreek

Wil je weten wat er de komende weken op de planken staat in Schouwburg Kunstmin, Theater Cascade en ...

20 Dordtenaren onderscheiden tijdens jaarlijkse lintjesregen: ‘Een bijzonder moment’

“Tot anderhalf uur geleden wist ik nog van niks.” Blij verrast waren de 17 gedecoreerden die woe...