Dordrecht, Netherlands

VVD: bouw landingsbaan voor drones

Waar andere partijen aandacht besteden aan sociale huurwoningen en hondenpoep op de stoep, hoopt de VVD (ook) stemmen te winnen met een nieuwe landingsbaan voor drones in Dordrecht: “Wij willen van het idee af dat er in Dordrecht nooit iets gebeurt”, aldus Rolin den Heijer, gemeenteraadslid en woordvoerder van de Dordtse VVD. Het plan is opgenomen in het verkiezingsprogramma van de partij.
Marjolein Vos | 8 maart 2022 13:48 | Aangepast op 8 maart 2022 13:48
De VVD wil dat Dordrecht een vooruitstrevende stad wordt en hoopt dit voor elkaar te krijgen met de aanleg van de eerste landingsbaan voor drones in Nederland. Volgens de VVD is er namelijk sprake van een grote opkomst van drones en zal Nederland de komende jaren te maken krijgen met flinke innovatie binnen het lage luchtruim. “We moeten voorkomen dat we achter de ontwikkelingen van de drones aanlopen”, aldus Den Heijer. Volgens het raadslid vliegen er al heel veel drones boven Dordrecht en daarom is het ontwikkelen van een goede regelgeving en het bouwen van een landingsbaan dus erg belangrijk. Of Dordrecht de landingsbaan met haar ‘hipheid’ of futuristische imago heeft verdiend is niet helemaal duidelijk: “De partij zit in Dordrecht, dus streven we voor een landingsbaan in Dordrecht.”

Om overlast van de laagvliegers te voorkomen wordt de baan op het Leerpark aangelegd. Hier wonen volgens de VVD minder mensen en bovendien staat deze plek voor innovatie van Dordrecht. Volgens het raadslid komt er bij het ontwikkelen van de landingsbaan niet veel kijken. “Het bouwen is niet heel ingewikkeld”, vertelt Den Heijer. “Je kan het een beetje vergelijken met een landingsbaan van een helikopter.”

Of die grote ontwikkelingen binnen het lage luchtruim daadwerkelijk binnen vijf jaar zullen plaatsvinden is nog maar de vraag, maar als het aan de VVD ligt zal Dordrecht in ieder geval kunnen pronken met de eerste landingsbaan voor drones in Nederland.

Lees ook

GL en VVD: waterbus onbereikbaar voor rolstoelers door steile loopplank

GroenLinks en de VVD willen dat de waterbussen zo snel mogelijk toegankelijk gemaakt worden voor rol...

Auto opladen in Dordrecht veel duurder dan in Amsterdam en Rotterdam

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het in onze stad relatief veel kost om je elektrisch...

Opnieuw vragen over geluidsoverlast verkeer

De Dordtse VVD wil dat het college van burgemeester en wethouders op zeer korte termijn maatregelen ...

Dordtse VVD: zorgen om welzijn veteranen

De Dordtse VVD vraagt zich af of de stad genoeg doet voor haar veteranen. Dat blijkt uit vragen die ...

VVD vraagt om verbetering tijdelijke situatie Krispijnseweg. Wethouder: 'Hebben we al gedaan'

De werkzaamheden op de Krispijnseweg zorgden al eerder voor een hoop onduidelijkheid en ongeveilige ...

VVD en VSP: ‘Positieve discriminatie is ook discriminatie’

De VVD en de Verenigde Seniorenpartij willen niet dat de gemeente voorkeursbeleid gaat voeren bij b...