Dordrecht, Netherlands

VVD en VSP: ‘Positieve discriminatie is ook discriminatie’

De VVD en de Verenigde Seniorenpartij willen niet dat de gemeente voorkeursbeleid gaat voeren bij bijvoorbeeld het aannemen van personeel. Dat bleek uit een debat in de gemeenteraad over de zogenaamde inclusieve stad. De stad waar iedereen gelijke kansen krijgt om mee te doen. Volgens de VVD en deVSP moet niet naar bijvoorbeeld geslacht of afkomst gekeken worden, maar naar kwaliteit.
Marjolein Vos | 15 maart 2023 16:00 | Aangepast op 15 maart 2023 15:45
Binnenkort komt het college met, wat genoemd wordt, een startnotitie waarin duidelijk moet worden wat het college wil gaan doen om gelijke kansen voor iedereen te bevorderen. VVD gemeenteraadslid John van der Net liet vooruitlopend op de college voorstellen dus wel al weten dat zijn partij elke vorm van disciminatie, dus ook positieve, uit wil sluiten. “Mensen moeten beoordeeld worden op hun kwaliteiten en niet op geslacht en/of huidskleur. Wethouder Chris van Benschop (GroenLinks) liet weten dat zij het in principe eens is met de VVD, maar gaf aan de hand van voorbeelden aan dat je anderen wel kunt helpen zich te ontwikkelen zonder dat anderen geschaad worden.

PvdA en Partij voor de Dieren willen diversiteitsraad
De Partij van de Arbeid en de Partij voor de Dieren deden het voorstel om een, wat zij noemen, diversiteitsraad in te stellen met daarin alle genders en kleuren, die de gemeente adviseert bij de totstandkoming van beleid. Deze raad kan waar nodig gevraagd en ongevraagd de gemeente adviseren bij diversiteitsvraagstukken. Hoewel wethouder Van Benschop niet uitsloot dat zo’n raad nuttig kan zijn voor de stad wees zij op diverse andere mogelijkheden om iedereen mee te laten praten bij dit soort vraagstukken. Van Benschop beloofde een diversiteitsraad serieus te te zullen bekijken naast alle andere mogelijkheden.

Zowel het voorstel van VVD en VSP als het voorstel van de PvdA en de Partij voor de Dieren kreeg geen meerderheid in de raad. De VVD liet weten dat het voorstel beschouwd moet worden als een standpunt vooruitlopend op een debat binnenkort over een heuse startnotitie inclusieve stad. Wordt vervolgd dus.

Lees ook

Wethouder Chris van Benschop brengt bezoek aan Syndion

Wethouder Chris van Benschop bracht donderdagmiddag een werkbezoek aan de dagbesteding van Syndion a...

Openbaar vervoer met korting voor alle Dordtse minima

Alle Dordtenaren vanaf 18 jaar met een inkomen tot 140 procent van het minimum mogen met ingang van...

Weer een aanrijding op Nassauweg: VSP wil opheldering

Het was weer raak op de kruising Nassauweg/Julianaweg: Op woensdagmiddag 5 januari vond daar de eers...

Wethouders koken voor Wielwijkers in De Admiraal: ‘Er ontstaan mooie gesprekken’

Je kunt er terecht als je behoefte hebt aan wat gezelschap of een praatje, maar ook voor een warme m...

Voorlopig geen lawaaiflitsers in Dordrecht

Auto’s en motoren die met veel kabaal door de straten racen. Een doorn in het oog van de Dordtse V...

VVD over verbod op hertenkampen: ‘Het is een oplossing voor een niet bestaand probleem’

Als het aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Veehouderij ligt, moet het hertenkamp in Park Mer...