Dordrecht, Netherlands

Watertappunt Fortius eerste in reeks nieuwe taps

Een grote slok koud tapwater, voorheen moesten de dorstige sporters bij omnisportvereniging Fortius daarvoor de kantine in om een flesje te kopen. Sinds zaterdag heeft de gemeente echter een watertap naast de fietsenrekken geïnstalleerd. Het is het eerste tappunt in een reeks nieuwe watertappunten in de stad
Trevyn van Houwelingen | 28 augustus 2023 16:18 | Aangepast op 28 augustus 2023 16:18
In de gemeenteraad werd vorig jaar al gesproken over de aanleg van gratis watertappunten door de stad, om de stad gastvrijer en hittevriendelijker te maken. Daarna raakte het onderwerp echter ondergesneeuwd, tot de Partij van de Dieren het weer bovenaan de agenda bracht met een motie.

“Je voorkomt plasticgebruik omdat mensen bij zo’n tappunt vaak een hervulbaar flesje gebruiken in plaats van een wegwerpflesje. Ook word de stad er gastvrijer door, we bieden al bankjes en openbare toiletten aan, gratis waterpunten is dan een goede toevoeging. En water drinken is natuurlijk gezond.” aldus Pieter Groenwege van de Partij voor de Dieren.

De motie werd in de raad unaniem aangenomen en sindsdien zit er schot in de zaak. Zaterdag werd het eerste van ruim twintig nieuwe punten in gebruik genomen bij de atletiekbaan aan het Halmaheiraplein. Omnivereniging Fortius vond het een goed plan voor haar leden en neemt het verlies op de verkoop van waterflesjes in de kantine voor lief. Wethouder Marc Merx opende het tappunt samen met de voorzitter van Fortius door een eerste bidon met water te vullen. Later op de dag volgden veel sporters van Fortius hun voorbeeld.

Bekijk hieronder de reportage over het waterpunt bij Fortius.

Lees meer over:

evides|drinkwater|tappunt|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Menselijke golf moet aandacht vestigen op vervuild water

Het was zaterdag nog veel te koud om te zwemmen en bovendien wordt dat afgeraden in de Merwelanden. ...

Nooit meer dorst door ruim twee dozijn tappunten in twee jaar

Het aantal openbare waterpunten in de stad gaat omhoog. Bovenop de veertien punten die er nu door de...

Moet Dordt zich zorgen maken om drinkwater?

In de landelijke media horen we het continu; er dreigt in 2030 een tekort aan drinkwater. Maar hoe z...